Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés utánra tanácsok, mit...

Szülés utánra tanácsok, mit és hogy a babával? Bármit szívesen meghallgatok, szoptatás, altatás... A császárról is szívesen hallanék, ki hogy élte meg az elkövetkezendő napokat.

Figyelt kérdés

37 hetes kismama vagyok, 23 éves. Most várom első babámat, egy kisfiút.

A napokban elkezdtem beparázni, hogy jó anyuka leszek e, mindenre meg tudom e tanítani, stb.

Lehet a közelgő szülés az oka.

Az anyukámmal sajnos ilyeneket nem tudok megbeszélni, tudom, hogy tőle tanácsot vagy segítséget nem várhatok. Sajnos senkivel nem tudja normálisan tartani a kapcsolatot a családból, mindegy is, Ő olyan amilyen, de így egyedül maradok első babás anyukaként. A férjem szíves örömest segít majd, de neki is nekem kell hogy megmutassam mit hogy kell.

Szívesen fogadnék tanácsokat pl szoptatás témában. Egy csomó kérdés kavarog a fejemben. Pl ha lefejem a tejet, akkor üvegből kell neki adnom, de akkor még elfogadja a cicit? Meg még millió hasonló kérdés a témában.

Hogy fektessem le helyesen az ágyba, hogy nehogy megfulladjon szegénykém. (Légzésfigyelò természetesen van).

Olyan oldalfekvésben? De aztán úgy is megfordul ahogy ő szeretne lenni, nem? Már tul para mami vagyok :D

Igazából bármiben szívesen fogadok tanácsot.

Előre is köszönöm nektek.

2020. aug. 15. 10:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen tanácsom van! Csak magadra hallgass! Úgy csinálj mindent, ahogy Nektek jó. Én gyerekekkel dolgoztam szülés előtt is, ezt tanultam. Mégis elemi erővel ütött mellbe mennyi mindent nem tudok, mikor hazavittük a lányom. Aztán minden szépen kialakult. A szoptatás szerencsére könnyen ment, aludni viszont nappal nem akart... Mikor rájöttem neki hogy jó, minden rendben ment. De ha a jó tanácsokra hallgatók, kikészültem volna idegileg. 😄 Nyugi! Fogsz bénán, de ha egymásra hangolódtok, minden rendben lesz. ☺
2020. aug. 15. 13:37
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok... A telefonom bele javított, bocs, azért remélem érthető 😅
2020. aug. 15. 13:39
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Altatas

3 gyerek mindharom csak hason volt hajlando aludni 😂 ha hatra tettem le felebredt meg a babakocsiban is hasra kellet tennem. Autosban sem aludtak

Ma is hason alvok pedig mar felnottek. 🙂 Szoval a baba majd jobban tudja neki h kenyelmes.

Szoptatas

Igeny szerint. 2 eves korig szopiztak 🙂

Jo tanacs az elejere a szoptatas marha faraszto (amugy igazolt h almosit) szoval aludj ha a gyerek alszik. Akar szoptatas alatt/utan is.

En oldalt fekve szoptattam (oke nekem nagy a mellem igy siman ment) es szinte mindig bealudtunk a gyerekkel.

Viszont igy nem voltam faradt kikeszult kialvatlan soha. 🙂

2020. aug. 15. 13:42
 24/34 A kérdező kommentje:

Nekem nagyon pici a cicim, esküszöm kissebb most, mint amikor terhes lettem. B kosarasat hordtam, most szoptatós melltartóból A-sat kellett vennem. De tény, hogy én fogytam a terhesség elején, lehet onnan ment le. Meg a bimbóm sem valami nagy, remélem nem lesz akadály a szoptatásban ez, és a kicsi cici.

Igen, mástók is hallottam már, hogy aludjak/pihenjek amikor csak az időm engedi. De szoptatás közben ha félre nyel vagy valami, és nem veszem észre? Vagy észre venném minden képp ha valami nem stimmel? :)

2020. aug. 15. 14:02
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi frusztrált b@sz@tl@n pi**a🤣🤣🤣

Egy kedves, érdeklődő kérdés és rajta próbáljátok kiadni az orgazmus hiányában szenvedő, megkeseredett, beszűkült agyatok frusztráció, ezigen. Ezzel a rosszindulattal inkább ti gyerekeiteket kell sajnálni!

Kedves Kérdező!

Én mindig úgy voltam vele, hogy minden baba, gyermek más, nincs bevált módszer ami mindenkinél ugyanazt a hatást váltja ki.

Nem is nagyon érdekelt ki, hogy csinálja.

A tobb gyerekes anyukaknál sem gondolom hogy feltétlenül többet tudnak, többet tapasztaltak, mert lehet 3 olyan gyereke van akik végig aludták az éjszakát, neked meg egy olyan, akihez óránként 3x kell kelni. Vagy, úgy van 3 gyereke, hogy pl sose főz, mert ők rendelnek. Akkor hiába van több gyereke, nem mindenben tapasztaltabb, hozzáértőbb.

Az ösztöneidben bízz, ez a legfontosabb. Állj ki magad és a gyereked mellett mindig.

Csak figyeld a jelzéseit, igényeit és tartsd szem előtt a saját igenyeidet is és próbáld osszeegyeztetni. Plusz, fogadd el vannak időszakok, de mindnek vége lesz, a jónak és rossznak is és jon a következő.

Sosem ketelkedtem, hogy jól csinálom-e.. A szeme mindent elárul :) nyugi és ügyes legyél!

2020. aug. 15. 14:11
 26/34 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ez nagyon jól esett, köszönöm!

Egyébként teljes mértékben igazad van, úgy sem olyan lesz, ahogy azt elképzeljük, majd a szituációtól függ.

Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, az biztos! :)

2020. aug. 15. 14:24
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

De már itt a sorra érkező anyukák válaszaiból is látszik hogy hiába olvasol 100 könyvet. Minden gyerek más. Minden mell más. Minden helyzet más. Ezt nem lehet előre megtanulni.

Biztosan ügyes leszel. És ha nem is mindig, neki akkor is te leszel a legtökéletesebb.

2020. aug. 15. 14:30
 28/34 anonim ***** válasza:
74%

Szia :)

Ne aggódj. Én 22 éves vagyok, de még csak 11 hetes. Én is mindenhol próbálok tájékozódni, a férjem szintén. És nem azért fogok majd én is feltenni ilyen kérdést, mert nem tudom, hanem vannak igen is olyan praktikák, amikről nem hallottam és érdemes megfogadni.

Egyébként szerintem sokkal egészségesebb 20-25 között szülni (ezt a doki is megmondta), mint karriert hajszolni és 30 évesen lombikra menni, vagy évekig várni a babára.

22 éves, egzisztenciával, házzal és férjjel rendelkező nő.

2020. aug. 15. 14:31
 29/34 A kérdező kommentje:

Kedves 28-ik.

Boldog és komplikációk nélküli babavárást!

Erről van szó...

De igazából nem is a korommal volt problémája az illetőnek, csak azzal hogy meg mertem ezt kérdezni, és ő szerinte én nem leszek jó anya, mert tudatlan vagyok. Meg mert 23 évesen tudni főzni, az normális dolog.

Vagy nem tudom, lehet csak az én körülöttem levő korombeliek mások, de erre felé (pedig nem olyan kis városban lakom ), nem természetes, hogy tudjon főzni. És a főzést nem úgy értem hogy rántotta, vagy bundáskenyér. :D

2020. aug. 15. 14:37
 30/34 anonim ***** válasza:
96%

7

Milyen álomvilágban élsz?

Milyen jogon sértegetsz egy idegen embert, egy anyukát, miközben nincs is gyereked!?

Én se készültem fel, mégis hogyan te nagyon okos???

A második gyereknél könnyebb lesz, mert az ember sok tapasztalatot szerez az elsőnél.

Kívánok neked a jövőben egy szörnyen hasfájós babát! Sz.art se tudod majd mit csinálj, hiába olvasol utána! Minden baba más!

2020. aug. 15. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!