Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés utánra tanácsok, mit...

Szülés utánra tanácsok, mit és hogy a babával? Bármit szívesen meghallgatok, szoptatás, altatás... A császárról is szívesen hallanék, ki hogy élte meg az elkövetkezendő napokat.

Figyelt kérdés

37 hetes kismama vagyok, 23 éves. Most várom első babámat, egy kisfiút.

A napokban elkezdtem beparázni, hogy jó anyuka leszek e, mindenre meg tudom e tanítani, stb.

Lehet a közelgő szülés az oka.

Az anyukámmal sajnos ilyeneket nem tudok megbeszélni, tudom, hogy tőle tanácsot vagy segítséget nem várhatok. Sajnos senkivel nem tudja normálisan tartani a kapcsolatot a családból, mindegy is, Ő olyan amilyen, de így egyedül maradok első babás anyukaként. A férjem szíves örömest segít majd, de neki is nekem kell hogy megmutassam mit hogy kell.

Szívesen fogadnék tanácsokat pl szoptatás témában. Egy csomó kérdés kavarog a fejemben. Pl ha lefejem a tejet, akkor üvegből kell neki adnom, de akkor még elfogadja a cicit? Meg még millió hasonló kérdés a témában.

Hogy fektessem le helyesen az ágyba, hogy nehogy megfulladjon szegénykém. (Légzésfigyelò természetesen van).

Olyan oldalfekvésben? De aztán úgy is megfordul ahogy ő szeretne lenni, nem? Már tul para mami vagyok :D

Igazából bármiben szívesen fogadok tanácsot.

Előre is köszönöm nektek.

2020. aug. 15. 10:12
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Tehát úgy dumálsz másnak, hogy halvány fingod nincs az egészről mert nincs saját gyereked. Hát gratulálok baromi értelmes vagy. Az ilyenekből szokott az lenni h azt se tudod mi van. Mert persze baromi tájékozott vagy. Csak tudod a babák nem olvassák a könyveket. Meg anyáknak is mindenkinek más jön be. De majd rájössz amikor pofára esel. Nem is értem amúgy mi a 💩nak írtál ide ha csak beszólogatni tudsz
2020. aug. 15. 12:01
 12/34 anonim ***** válasza:
0%

Amikor a kiskutyámat készültem elhozni, ELŐTTE utána olvastam, hogy mekkora a mozgásigénye, milyen tápok a megfelelőek neki a kora és fajtája szerint, milyen fajtájánál gyakori betegségekre számíthatok, vagy milyen ápolást igényel a bundája. Mire megérkezett a kutyus, mindennel tisztában voltam. A kérdező meg GYEREKET vár és még nem tudja hogyan kell lefektetni. Ez a különbség köztem és közte. A felelősségvállalás.

Amúgy is a gyerekesek egyetlen érve ha sarokba szorítják őket, hogy nem tudod mert neked nincs gyereked. Attól még fel lehet készülni előtte a gyerekvállálásra, ez nem érv.

2020. aug. 15. 12:09
 13/34 anonim ***** válasza:
97%

Szanalmasak vagytok tik akik azt hiszitek. magatokrol hogx olxan sziper anyukak vagytok. de 100000% hogy ti se tudtatok elsore mit hogy kell, te meg aki nem szült meg se szolalnek. En a 3dik g, erekemet varom es annak. ellenere hogy tudom. mi merre hany meter, megis felek hogy mindent jol. csinalok e.

Szoval. kedves kérdező bizz az osztineidben, illetve a kórházban szokott lenni szoptatási tanacsado, aki tuti segit neked jo tanacsokkal, illetve a védőnő is ha kedves fajta, akkor segit neked tanacsokkal. Az itr irkalo hihetetlenul bunko anyukakkal ne foglalkozz:) Jo babavarasert erre a. maradek. kis idor, utána peeig jo babazast:) En 36 het 2 napos varandos vagyok:)

Jah es lenlehet pontozni szuper anyucik le.... om :D

2020. aug. 15. 12:12
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Aha persze. Én is úgy voltam, hogy én aztán baromira felkészülök. Elolvastam mindent amit találtam. Mégis mikor ott volt a kezemben teljesen máshogy alakult majdnem minden. És én beszéltem előtte több gyerekes anyukákkal is. Szülés után is sokszor tőlük kérdeztem. Mert tényleg csak az tudja akinek már van. De te ezt úgyse fogod elhinni. Mert te mindent tudsz még baromi felkészült vagy. Ja meg ez csak egy hülye érv. Majd rájössz. Nem tépem többet a szám. Jah még annyi hogy ne hasonlíts már egy gyereket egy kutyához.

Kérdező sztem ha valami kérdésed van tényleg inkább írj rám privát, mert itt csak pattog majd ez a nagyon okos

2020. aug. 15. 12:15
 15/34 A kérdező kommentje:

A tanács nem egyenlő azzal, hogy fingom sincs semmiről.

De mindenből van egy csomó módszer. Mindenki másra esküszik.

Egyszer azt olvasom meleg vizes borogatást raknak a cicire, valahol azt hogy hideget, vagy hideg vízzel lemosni.

Most melyik a jobb?

A bimdó védő krém amely nem lemosható, van aki lemossa, van aki nem, most mossam le vagy sem? Árthatok vele ha nem mosom le, mert ha nem muszáj lemosni, de van aki mégis, valamiért megteszi...

Ilyen kérdések járnak az agyamban...

A kérdésben is úgy állt ott fennt: oldalfekvés - tehát tudom, hogy úgy kell, de nyilvánvalóan megfordul a baba ha meg akar. Van aki visszafordítja ha elmozdul, van aki nem. Melyik a jobb? Mi az amivel nem ártok?

Ennyire tudatlannak nézel? Hogy nem olvastam róla? Vagy ha van ismerős nem kérdeztem meg? De ahány ház, annyi szokás. Én csak arra vagyok kíváncsi, ki hogy szokta, kinek hogy vállt be, mert nem szeretném hogy megfulladjon vagy bármi. De majd ha benned is egy élet növekszik majd, te is félni fogsz.

Egyébként olyan kedves természeted van, biztos nagyon szeretnek :)

Nem tudom miért vagy ilyen erőszakos, ha nem érzed amit a másik és úgy beszélsz.

Valamilyen szinten igazad van neked is, én sem vagyok tökéletes, de "próbalgatom a gyereken".

Szerintem mindenki próbálgat ha megszül, mert minden babának máshogy jó. Min "tanuljam" meg a gyereknevelést?

Külömbözünk mind, a babák is, ez így van jól, én csak tanácsot kértem, nem azt, hogy most tanítson meg valaki engem felnevelni egy gyereket könyörgöm...

2020. aug. 15. 12:18
 16/34 anonim ***** válasza:
7%
Nem a gyerek volt a kutyához hasinlitva, hanem a kérdező felkészülése egy normális felkészüléshez volt hasonlítva. És attól hogy ha majd megszületik más lesz még azért tudhatna annyit 23 évesen hogy hogy etetjük és fektetjük le a babát. Ha ennyire nincs képben egész nyugodtan várhatott volna még 2-3 éver a gyerekvállalással. Akkor legalább érdemi munkaviszonya is lenne, és nem azért érzné magát kiváltságosnak mert diákmunkázott .De hát ma már nem divat a felelősségteljes gyerekvállalás, csak minél előbb legyen meg a 3 gyerek a csokhoz meg a babaváróhoz és mindegy hogy lesz felnevelve.
2020. aug. 15. 12:23
 17/34 A kérdező kommentje:

Jézusom...egy gyereket kutyához hasonlítani...

Nekem is van háziállatom, nekem törpe nyulam van, hidd el, 100× macerásabb mint egy kutya, mert érzékenyebb, bármi baja van, rögtön ugorni kell, mert belepusztul akár fél napon belül, vagy annyi sem kell, mégsem hasonlítom hozzá a gyereket.

Köszönöm, kedves 13-ik. Nagyon boldog babavárást ami még maradt a végére, és sok egészséget kívánok nektek!

Kedves utolsó, az lesz a vége minden képp, ha nem zavarlak, akkor írnék :)

2020. aug. 15. 12:30
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem szégyellitek magatokat? Undorító...

Kedves kérdező!

A védőnő is szívesen ad tanácsot, ha kérdezed. Itt látod milyen fogyaték van...

Jó Anya leszel, ne aggódj!!!

2020. aug. 15. 12:34
 19/34 Derwer ***** válasza:
100%

Eléggé elmérgesedett a topic, pedig szerintem tök normálisan kérdezel, kérdező.

Én apuka vagyok, aki, amit csinál azt ösztönszerűen teszi, míg a feleségem az az igazi, precíz, mindenre felkészült anyuka fajta...

Mi külföldön élünk, így pár dologra más rálátásunk lehet mint az otthoniaknak. Az biztos, hogy nincs igazi, mindenkinek beváló dolog.

Pl alvási póz :

Háton alvás : ha bukik, akkor megfullad.

Hason alvás : bölcső halál.

Oldalán alvás : csípő problémát okozhat.

Tehát mindegyiknél lehet probléma. De itt a leheten van a nagy hangsúly!

Mi is oldalt fektettük aztán végül hason alszik azóta is a fiam. Egy alvó babát meg ne moszerolj, élvezd a csendet és nyugalmat. ;)

Szoptatás: szoptatási tanácsadó nagyon nagyon javasolt. Rengeteg gondttol megkímélhet. 3napig nem volt teje a feleségemnek, de itt az első órában is már tanították szopni a gyereket, más anyának a tejét csepegtetve a feleségem mellére.

Befelé forduló mellbimbó miatt pedig kapott mellbimbó védőt is a feleségem, azzal szoptatott, 3hónapig. Volt amikor cumit kapott a fiam, minddel elboldogult. Aztán 3hónaposan minden szilikon elutasitott, és naturan szopik csak. Továbbra is jól, nincs sebesedés.

2020. aug. 15. 12:34
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Az altatás elég megosztó. Nekem a PIC-en azt mondtak oldalt fektessen és tamasszam ki, a gyerekorvos itthon azt mondta kizárólag hanyatt altassam. Ha oldalt fekteted, ha bukik biztos nem nyeli vissza. Ha hanyatt akkor meg kisebb a SIDS valószínűsége, de nagyobb az esély, hogy ha bukik felrenyeli. Mondjuk az en babám nem bukott soha kicsinek, Szoval végül hanyatt altattam és akkor is elfordította a fejet oldalra.

Amire nagyon figyelj majd a hajszalak. Nekem ezt senki se mondta és a kisfiam lábujjára tekeredett egy hajszál és épphogy műteni nem kellett, de azt mondta az orvos több amputacios esete is volt már ebből. Azóta megszállottan nezem a lábát, a zoknijat is. Mivel kisfiú a pelenkat is mindig csekkolom, nehogy haj legyen benne. Szerencsére már nem hullik annyira a hajam, de amikor 3 hos körül volt szörnyű volt a helyzet.

2020. aug. 15. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!