Mit reagáltok ilyen helyzetekben?
5 hetes terhes vagyok, amiről még nem szóltunk a rokonoknak, de folyamatosan megkapom, hogy “Szüljél már, mert kifutsz az időből!”.
Ti ezekre a mondtatokra hogy szoktatok reagálni?
Szüljél már!!!
Szüljél már, mert gyermek nélkül nem teljes az élet!
Szüljél már, mert a gyermek a legnagyobb kincs!
Szüljél már, mert nem lesz, akinek átadhatod a genetikai állományodat!
Szüljél már, mert kifutsz a időből!
Szüljél már, mert később magányos leszel!
Azt azért fontosnak tartom hozzátenni, hogy 24 éves vagyok, ezért sem értem, ezt a kifutsz az időből szöveget.
Én 32 éves vagyok, parom szuleitol mindig megkaptuk h nekik unoka KELL. Ezt nyomták kb 26 éves korunktól, és csak simán annyi Volt a válaszunk rá, hogy oké, lehet kérni párom bátyjától, majd lesz, amikor MI szeretnénk!
Most jött el a pillanat, de én nem gondolnám 32 evesen sem, hogy kifutottam volna az időből, hulyeseg amit neked mondogatnak!
15 hkm
Ismerős. Nagymamámnak csúnyán be kellett szólnom 6 hetesen, hogy ne nyafizzon minden nap azon, hogy ki tudja meddig él és úgyse lesz belőle dédi...
Mondd nekik, hogy a stressz, amit ezzel keltenek benned, csökkenti a teherbeesés esélyét és hagyjanak békén. Majd amikor bejelented a jó hírt, azért utalj vissza rá, hogy elég kellemetlen volt ezeket hallgatni terhesen és kicsit nézzenek magukba, lehetett volna hagyni a dolgokat, hogy maguktól alakuljanak és simán örülhess, hogy sikerült.
Nem tudom, mert nekem nincsenek ilyen tapló rokonaim, akiknek ekkora szájuk lenne. Még a saját anyám sem engedi ezt meg magának, hogy így beszóljon.
Ha valóban így beszólnak ahogyan írod, erélyesebben szólnék vissza, hogy észre vegyék már magukat. Mond, hogy majd egyszer. Tovább nem kell ragozni, egyik füleden be, másikon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!