Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor a 12hetes uh-n voltam a...

Mikor a 12hetes uh-n voltam a doki azt mondta hogy már 13 hetes vagyok! Amugy meg a mensitöl számolva még csak 12 hetes! Most ha kell mennem az AFP vérvételre melyik hetet nézzem? Melyikhez viszonyitsak?

Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 15:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az AFP-re a védőnő küld, legalábbis engem ő küldött és majd ő megmondja, melyik időpontot nézd..de valószínű az UH alapján fogja mondani.
2008. nov. 26. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
az AFP-t a 16. és a 18. hét között kell nézni menj a 17.heten és akkor tuti
2008. nov. 26. 15:56
 3/9 anonim ***** válasza:
szia! nekem a 19.héten mondta, hogy 18 hetes és rákérdeztem, azt mondta, ez tájékoztató jellegű, a mérvadó a mensi. Nálad amúgy is fura, mensi előtt nemigen lehettél babás.... szerintem számold csak a kiskönyv alapján.
2008. nov. 26. 15:58
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Ne! Kérd meg a dokit, az uh alapján írja át! Nem mindenki a 15. napon esik teherbe, főleg ha szabálytalan a ciklus.

Az előzőnek: nem mensi előtt, hanem mensi után 2 héttel, és az előtt 1 héttel.

2008. nov. 26. 16:07
 5/9 anonim ***** válasza:

az első vagyok..nem a mensi előtt lett babás...hanem a mensihez egy héttel közelebb, az viszont lehetséges..Mert a terhességi kor úgy van meghatározva hogy pl. valaki 6 hetes terhes az azt jelenti hogy 6.héttel azelőtt kezdődött a mensije de az embrió valójában még csak 4 hete fészkelte be magát:)

Szóval ha pl. mensi után egy héttel már kiszabadult egy petesejt, akkor egy héttel idősebb az a baba, szóval éppen elképzelhető hogy az UH-n 13 hetesnek tűnt..

2008. nov. 26. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyobb volt a méretei alapján egy héttel. Mégis AFP-re a mensi szerinti 16.héten küldtek! Sőt az uh szerinti értékkel nálam nem is foglalkoztak soha, folyamatosan a mensi szerintit nézik! (38.hét)
2008. nov. 26. 16:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Az esetedben nem kizárt, hogy módosítani fogják a dátumot, illetve a terhességi kort, mert kb a 14. hétig elvileg lehet uh alapján. Ugyanis addig a magzat az örökölt és egyéb adottságoktól függetlenül fejlődik a természet rendje szerint. Én külföldön élek, itt eleve az a normális, hogy az eredetileg mensi szerint meghatározott terhességi kort felülírják a 12. heti uh mérés alapján, sőt, a 12. heti uh-nak az az elsődleges funkciója, hogy meghatározzák a kort.

De Magyarországon úgy tudom, hogy nem mindegyik orvos követi ezt a módszert.

A később végzett uh-knak valóban nincs jelentősége ebből a szempontból, mert akkor a baba már azért is lehet nagyobb, kisebb, mert olyan dolgokat örökölt, vagy mert egyik héten többet nőtt, következő héten kevesebbet.

2008. nov. 26. 16:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó menstruáció napjától számolják, nem 2 héttel utána, hahóóó!!! Ha 10 hete volt mensid (tehát 10 hetes terhes vagy) és azt mondják 11 hetes a baba (ami csak egy méretadat), akkor nem mensi előtt estél teherbe? ez matematika nem biológia.
2008. nov. 27. 06:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocs!! Igazatok van, butaságot írtam!!!
2008. nov. 27. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!