Október 23-án volt beültetésem. Ha 4-10 nap a beágyazódás, hány hetes terhes vagyok?
Az orvossal majd ezt átbeszélitek, de ha jól tudom, akkor vagy nálad is a mensi első napjától eltelt időt fogják ugyanúgy figyelembe venni, vagy pedig azt nézik, hogy a beültetés mikor volt és arra számolnak rá két hetet (én az utóbbira tippelek, mert természetes teherbeesésnél tulajdonképpen ez történik). Az teljesen mindegy, hogy mennyi idő a beágyazódás, mert az nem nézik, a kontaktus a megtermékenyítéssel, esetedben a beültetéssel jön létre, az innen eltelt idő az embrió kora, de a terhesség kora két héttel több, mint az embrionális kor (az egyik 266 nap, a másik 280 nap). De nagy eséllyel bárhogyan is számoljanak a 12. hét környékén végzett uh-n a magzat mérete és fejlettsége alapján fogják pontosítani a várható születési dátumot.
Mindenesetre véleményem szerint 6 hetes és 6 napos vagy ma (ha a beültetéstől levonok két hetet). Mensi szerint meg 7 hetes és 1 napos vagy.
Sziasztok! Az utolsó elötti válaszoló voltam, sajna 0%-ra pontoztak! Utánanéztem (mivel tegnap fejben számoltam) és igenis Okt.7-töl számítva nov. 26-ig 8 hét és 1 nap telt el! Bocsánat, mert senkit nem akartam megbántani, de nálunk Németországban legalábbis így számolják.
Jó babavárást ill. babázást minden kedves hozzászólónak!
Nem kötekedni akarok, de az igazságérzetemet zavarja a dolog: október 7 és november 26 között hogy telhet el 8 egész hét és egy nap?
Vagy a valamelyikünk naptárjával van gond, vagy a számolással, nem tudom. De akárhogy is nézem, nekem 7 egész hét és egy nap jön ki...
Október 7 az első nap. Az első egész hét jár le október 14-én, a 2. október 21-én, a 3. október 28-án, a 4. november 4-én, az 5. november 11-én, a 6. november 18-án és a hetedik egész hetet töltötte november 25-én. Plusz egy nap. Hét egész hét plusz egy nap.
Igaz, nincs ennek ekkora jelentősége, mint amennyit mi magyarázunk rajta, legalábbis szerintem nincs, mert a kérdező azóta sem fűzött hozzá semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!