Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Október 23-án volt beültetésem...

Október 23-án volt beültetésem. Ha 4-10 nap a beágyazódás, hány hetes terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Október 7-én menstruáltam utoljára. Múlt hét csütörtökön még nem volt semmi az UH-n, Béta HCG 2200 volt, hétfőn már volt egy petezsák, de még üres, a Béta HCG 6000 volt, az orvos szerint 4-5 nappal el vagyok maradva. Meg fog maradni?
2008. nov. 26. 10:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Az orvossal majd ezt átbeszélitek, de ha jól tudom, akkor vagy nálad is a mensi első napjától eltelt időt fogják ugyanúgy figyelembe venni, vagy pedig azt nézik, hogy a beültetés mikor volt és arra számolnak rá két hetet (én az utóbbira tippelek, mert természetes teherbeesésnél tulajdonképpen ez történik). Az teljesen mindegy, hogy mennyi idő a beágyazódás, mert az nem nézik, a kontaktus a megtermékenyítéssel, esetedben a beültetéssel jön létre, az innen eltelt idő az embrió kora, de a terhesség kora két héttel több, mint az embrionális kor (az egyik 266 nap, a másik 280 nap). De nagy eséllyel bárhogyan is számoljanak a 12. hét környékén végzett uh-n a magzat mérete és fejlettsége alapján fogják pontosítani a várható születési dátumot.

Mindenesetre véleményem szerint 6 hetes és 6 napos vagy ma (ha a beültetéstől levonok két hetet). Mensi szerint meg 7 hetes és 1 napos vagy.

2008. nov. 26. 11:02
 2/11 anonim ***** válasza:
A terhesség idejét mindig az utolsó mensi első napjátólkell számolni, az hogy a dokid tudja és feljegyzi az inszem időpontját csak segítség lehet a szülés időpontjának igazításánál, ha esetleg túlhordanád, pontosan tudni fogjá kmennyivel. A vizsgálatok szempontjából azonban az utolsó mensi dátuma a lényeges.
2008. nov. 26. 11:29
 3/11 anonim ***** válasza:
szerintem 7 hetesnek számítasz. ekkor már elvileg szívhangot is kellene látni, hallani.
2008. nov. 26. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Én az inszem napját venném a nullpontnak, mintha az lenne a mensi első napja.. De ez az én logikám! Remélem, minden rendben lesz veled és picivel is, és hamarosan lesz szívhang! Megírnád?
2008. nov. 26. 14:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! 8 hét + 1 nap! Nálatok is az utolsó menstruációtól számítják! Legalább is a barátnömnél így volt!
2008. nov. 26. 15:01
 6/11 anonim ***** válasza:
A 8 hét és 1 nap hogy jön ki október 7-től?
2008. nov. 26. 15:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Az utolsó elötti válaszoló voltam, sajna 0%-ra pontoztak! Utánanéztem (mivel tegnap fejben számoltam) és igenis Okt.7-töl számítva nov. 26-ig 8 hét és 1 nap telt el! Bocsánat, mert senkit nem akartam megbántani, de nálunk Németországban legalábbis így számolják.

Jó babavárást ill. babázást minden kedves hozzászólónak!

2008. nov. 27. 13:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia! Az utolsó válaszoló vagyok. Még a kérdezönek szeretném a következöt írni. Az én utolsó mensim dec. 8 volt, s szeptember 14-re voltam kiírva. A barátnömnek jan. 5-én volt a beültetése és szeptember 25-re volt kiírva. Ha ezeket összevetjük, akkor nála is az utolsó mensit vették alapul. Arra is érdemes gondolni, hogy ha normál úton esünk teherbe, az utolsó mensi elsö napján nekünk sem volt még baba a hasunkban (ez tuti!) és nálunk is volt PÉ után beágyazódási idöszak!
2008. nov. 27. 14:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem kötekedni akarok, de az igazságérzetemet zavarja a dolog: október 7 és november 26 között hogy telhet el 8 egész hét és egy nap?

Vagy a valamelyikünk naptárjával van gond, vagy a számolással, nem tudom. De akárhogy is nézem, nekem 7 egész hét és egy nap jön ki...

Október 7 az első nap. Az első egész hét jár le október 14-én, a 2. október 21-én, a 3. október 28-án, a 4. november 4-én, az 5. november 11-én, a 6. november 18-án és a hetedik egész hetet töltötte november 25-én. Plusz egy nap. Hét egész hét plusz egy nap.

Igaz, nincs ennek ekkora jelentősége, mint amennyit mi magyarázunk rajta, legalábbis szerintem nincs, mert a kérdező azóta sem fűzött hozzá semmit...

2008. nov. 27. 14:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Igaz. 8. hét vagyis 7+1!
2008. nov. 27. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!