Utalhat valamire, hogy második terhességemből a baba sokkal kisebb súllyal születik? (kb. 1,5 kilóval)
Rövidesen vége a második terhességemnek. Az első baba 4600 gramm volt, a másodikat 3000 grammra becsülik. (Nem téved az ultrahang, én is sokkal könnyebbnek érzem ezt a terhességet.) A baba egészséges, "szép", de nekem a HELLP szindróma egyik tünete megvan. (a májenzim zavar, vérnyomásom és vizeletem rendben)
A doktor nem jelezte, hogy a kettő összefüggne, ezért érdekelne, spontán is kialakulhat ekkora súlykülönbség 2 terhesség között?
Attól, hogy te "könnyebbnek" érzed a terhességet, még nem jelenti azt, hoyg a baba tényleg kisebb súllyal születik majd, ahogy az UH saccolás sem jelent sokat.
Másrészt a 3000 g teljesen normális súly egy újszülöttnek, nem értem, miért problémázol?
Igaz nálam ejjora különbség nem volt, de a 3000g lányomnál 1,5 hónapot szedtem keringésjavítót, mert aggódott a doki, hogy nem lesz 2,5 kg sem / érett volt.. stb, de nem akarta, hogy sokat legyünk emiatt a kórházban/
Családi anamnèzis alapján a 2,5 kg alatti baba is jöhetett volna.
2. Baba 3500g-mal született
Nem volt nehezebb a terhesség, max a végén, de 10! Kg-malntöbbet híztam.
Szülés a nagyobb babával volt könnyebb
Szerintem a 4500g baba kevésbé “normális”, mint a 3000g
Nem volt rejtett gdm-ed, amúgy?
Amiért írtam
A 2 gyerekem mintha nem is lenne testvér
Egyikük a férjem másikuk az én családomra hasonlít.
Furcsa. Nem lehet, hogy az első babádnál nem figyeltél az étkezésedre és esetleg magasabb volt a cukrod? ennél a babánál meg igen?
Én eddig akikről tudok ott maximum 300 gr eltérés volt a babák között többszörös várandóságnál.
Nalunk ugyan nem volt ekkora sulykulonbseg, de idekint ugyanattol az apatol es anyatol az egyik kikopott apja, barna haj, barna szem,ovalis arc, hizekony alkat, alacsonyabb is lesz, a masik szoke, golyo feju, zold szemu, atletikus, nagy laba van, valoszinuleg magas vekony lesz. Mindenki azt hiszi h minimum feltestverek.
Tehat ha az egyik gyermeked a csalad egyik agarol szarmazik a masik pedig a masik szuloerol, siman lehet h maskepp is alakulnak odabent. A 3000g korrekt, ne aggodj, jo egeszseget kivanok.
Köszönöm a válaszokat, a terhességi cukorbetegség különösen jó tipp volt, de mind a kettőjüknél rendben volt a cukrom!
Apai ágon a testvérek 2 méter körüliek és alkatra is hasonlóak, nagy súllyal születtek. Anyai ágon én átlagos alkatú vagyok, 3600 grammos baba voltam, a fiú testvérem vékony, de nála inkább pszichológiai dolgokra vezethető vissza. De még ő is 4 kiló feletti súllyal született. Ezért is lep meg a súlykülönbség.
Az életvitel befolyásolhatja, az első terhességem alatt a nagy súly miatt sokat feküdtem, pihentem, javarészt az utolsó hónapban (augusztus). Most jövök-megyek, 'futok' a fiam után, kevesebb időm van étkezni, pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!