Mivel "mossátok" át a használtan vett bababútorokat? (kiságy, pelenkázó)
amit átfestettünk, azt csak festés után vizes ruhával.
amit nem (pl. hordozó, babakocsi), azt domestosos ruhával, utána sima vizessel. hetente egy-két alkalommal áttörlöm őket popsitörlővel.
Hát, mondjuk én biztos nem mosnák át semmit domestossal vagy floraval, főleg olyan bútorokat é stárgyakat nem amiket a kicsi megfog vagy bekaphat.
Én L.O.C. Univerzálist használok ilyenekhez, mert nem vegyszer és biológiailag lebomló, ami a többiről nem mondható el.Az ilyen vegyszeres cuccok miatt van a sok allergiás és gyenge immunrendszerű gyerek.
A pár napos, hetes csecsemő fekszik a hátán, és semmit nem fog bekapni vagy lenyalni, amit nem adsz a szájába.
Én használtan vettem pelenkázó komódot és kiságyat. Amikor berendeztük a babaszobát, domestos-os meleg vízzel áttöröltem mindent, utána meleg vízzel még egyszer lemostam. A baba kb két hónappal később költözött be.
Szerintem a baba érkezése előtt egyszer muszáj fertőtlenítőszerrel áttörölni a bútorait, akkor is, ha boltban vetted újonnan, hiszen ki tudja, hányan tapogatták össze.
Utolsó vagyok és az előttem szóló üzenetéhez kapcsolnám ezt:
Attól, hogy vminek jó illata van és evvel elnyomjuk a fertőtlenítő szagát, attól még ott van.
Én pl. az egész háztartást lecseréltem vegyszermentes cuccokra.A mosóportól kezdve a "hideg zsíroldóig".Szerintem, aki családot akar a mai világban ez a legkevesebb, amit megtehet gyermeke, családja és az egész környezete érdekében.Mondjuk ezek a dolgok az emberek 95%-t nem érdeklik.Aztán meg mikor betegek, akkor meg minden pénzt megadnának azért, hogy egészségesek legyenek...
Amit boltban veszel, azt raktárról hozzák, csomagolva.
Nekem közel van Lidl, és ott van törlőkendő, hüüü megnemmondom mi a márka, olcsó, finom az illata, és szépen pucol. Azzal ha letörlöd akkor a kosz lejön, és nem kell utána áttörölni.
A kicsinek semmi baja nem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!