Femibion a 10 hetes 4 napos terhességnél?
Sziasztok,
az orvosommal még nem találkoztam az első vizsgálat óta, nem úgy indult a terhesség első ijedtség gyanánt hogy megtartjuk, végül marad a pici babák és már izgatottan várjuk.
Jövő hétre van időpontom, ahol a dokival konzultálunk a továbbiakról, viszont szeretném kikérni a véleményetek, hogy addig vásároljak-e terhes vitamint? Szükséges-e a babának a plusz vitamin?
Véleményem szerint a vitaminokat megadom neki, eszek gyümölcsöt, joghurtot, zabpelyhet stb. De ez talán nem elég..
Várom a segítő válaszokat!
Köszönöm!
Valóban a folsav szükséges lett volna. Ez ez egyetlen fontos dolog a kezdeteknél.
Ezen kívül, majd vas, ha esetleg a vérképed majd szükségessé teszi.
Illetve magnézium, ha szükséges.
Ha változatosan eszel és a vérképeddel nincs gond, akkor nem szükséges a vitamin.
A femibionból van többféle termék, trimeszterenként tudod váltani. Most is még elkezdheted. Ha eddig én nem ettem volna, én most elkezdeném szedni.
Webbeteg: Részt vesz a vérképzésben, az aminosav- és nukleinsav-anyagcserében, továbbá a megfelelő folsav-ellátottság igen fontos az egészséges magzati fejlődéshez. Kutatások bizonyítják, hogy az idegcső záródási rendellenességek előfordulása szignifikánsan csökkenthető a kellő folsav-szint biztosításával. Éppen ezért, a tervezett terhesség előtt legalább 3-4 hónappal célszerű abbahagyni az orális fogamzásgátló szedését (ez ugyanis megnehezíti a folsav bélből történő felszívódását), és ezzel együtt el kell kezdeni a napi rendszeres folsavpótlást is.
A plusz folsav annyi, hogy jelentősen csökkenti az idegcső-záródási rendellenességek kockázatát. Csak csökkenti, tehát nem arról van szó, hogy ha nem szedted, akkor nem záródtak rendesen, nyugi! Majd a 12. heti ultrahangon úgyis ellenőrzik.
A vitaminokkal a helyzet az, hogy a baba mindenhez hozzájut, ami kell neki - valójában te vagy az, akinek hiánya alakulhat ki, hiszen az embrió mindent elszipkáz. A tested most az ő táplálását tekinti elődlegesnek. Ezért van, hogy néhány kismama muszáj, hogy szedjen extra vitamint, vagy nincs elég magnézium és rosszak lesznek a fogaik, vagy vérszegények lesznek, stb. Ahhoz, hogy a babának is hiánya legyen, nagyon durván rosszul kell táplálkozni. Te biztos nem így táplálkozol. Egyél sok húst és zöldséget, az a legfontosabb.
Ugyanakkor én mégis azt mondom, nem árt az a kis plusz odafigyelés, én szedem a femibiont, és nekem annyira alacsony volt a D-vitamin szintem, hogy még a femibion mellé kell szednem orvos által felírt D-vitamint...
És a terhes vitaminok közül többet ki próbáltatok? Hogyan reagált a szervezetetek? Olvastam olyat, hogy volt akinek más márkától hányingere volt, hát őszinte leszek nekem folyton hányingerem van... ettől már úgy sem félek.. de összességében a Femibion egy jó termék? Ha most kezdeném el szedni akkor már a 2-est kellene.
Már izgatottan várjuk a 12. hetes vizsgálatot, de a jövőhetit is, ami még azt megelőzően lesz. Majd akkor bővebben kikérem a doktornőm véleményét ezekkel kapcsolatban is.
Köszi nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!