Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 32. ik héten ha 1 ujjra...

A 32. ik héten ha 1 ujjra nyitva a méhszáj az mit jelent? Kell valamire vigyázni?

Figyelt kérdés
Ha jól sejtem akkor strandra már ne menjek,ugye?
2010. aug. 3. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
igen no strand no ülőfürdő és no szex.... - fertőzések miatt-
2010. aug. 3. 10:20
 2/7 A kérdező kommentje:
A dokim nem mondott semmit,fura.
2010. aug. 3. 10:22
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

..... magándoki?

"Alaphelyzetben a méhszáj értéke 3000, ez azt jelenti, a méhnyak 3 ujjnyi és a méhszáj teljesen zárt. A méhnyak nagyon gyakran már a 2. harmad végén elkezd megrövidülni, ilyenkor előfordulhat, hogy 2000 vagy ritkábban 1000 az értéke, de ez nem jelenti azt, hogy koraszülésre lehet számítani, a baba súlya okozhatja, vagy lehet szimplán alkati kérdés is. Az életmódodon emiatt nem kell változtatni (tehát nincs se sport, se munka, se szextilalom).

Ha a 2.-3. számjegy értéke 1-es az azt jelenti, hogy a méhszáj elkezdett kinyílni, de még nincs kinyílva teljesen. A 2 harmadban ez valóban jelezheti azt, hogy korábban érkezik a baba, és ilyenkor érdemes áttérni a kímélő életmódra, de nem kell feküdni.

Ha mindhárom utolsó számjegy értéke 1-es (3111,2111,1111 az érték), az azt jelenti, hogy a méhszáj teljesen kinyílt. A 36. hét után ez nem gond, előtte koraszülésre utalhat és mivel nem tudják pontosan megmondani, mi indíthatja be a szülést, ezért ilyen esetekben állandó fekvést javasolnak.Sokan nem értik, ez pontosan mit jelent. Egyik ismerős anyukának a 27. héten nyílt ki a méhszája, mindvégig feküdt. A 36. héten leszaladt a piacra bevásárolni és azonnal beindultak a fájások. Tehát ezt nagyon szigorúan be kell tartani."

forrás:

[link]

2010. aug. 3. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

ezt is egy doki irta tehát én hibáztam... Mea culpa.

ezek szerint lehet házaséletet élni de valóban van ok a fertőzésektől félni....

2010. aug. 3. 10:29
 5/7 A kérdező kommentje:

Szlovákiai vagyok,itt másképp irják a számokat,megpróbálom leforditani,de én sem sokat értek belőle:A szám: 11211

Az első szám elvileg a méhnyak hosszúságát jelenti,ahol a 0 az hogy nincs megrövidülve,az 1 azt hogy 1,5 cm-ig,a azt hogy jobban mint 1,5cm.

A második a külső méhszáj állapota,lehet 0,1,vagy 2

A harmadik az "orientáció" a 0 az dorzális,az 1 mediális a 2 "arteriórna"-szlovákul igy irják,nem tudom leforitani sajnos,de gondolom latin szóból származik

A negyedik a keménysége a méhnek 0-"kemény",1 félpuha,2 puha

az ötödiket szinte végképp nem értem,de 0 az az alapállapot,1 az intermediális,2 pedig a "kiegyenesedett"(ez talán azt jelenti ha eltunik a méhszáj?)

Bocsi,ennyire tellett,ebbol te mire következtetsz?

A negyedik

2010. aug. 3. 10:40
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Akkor biztosan nincs semmi baj de a stranddal tényleg érdemes vigyázni.

Nem lesz baj.... még javarészt zárt vagy.

Minden jót !!!!!

2010. aug. 3. 11:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. aug. 3. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!