Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósan márványsajtot...

Várandósan márványsajtot evett-e valaki?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy nem szabad a liszteriózis veszélye miatt.

Van már itt hasonló kérdés, de hátha vannak újabb válaszolók, esetleg szakértők!

2010. aug. 2. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Én ettem, mert a kedvenc salátámban többek között ez is van. Persze nem hatalmas mennyiségeket és nem sűrűn. Mindent lehet, csak mértékkel. Márványsajtot is.
2010. aug. 2. 22:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is ettem, de nem sokat. Alkalmanként pár falatot.
2010. aug. 3. 06:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is ettem, nincsen azzal szerintem semmi baj, ha eszel belőle 1x-2x. 9 hónap alatt annyi mindent megeszik az ember, amire más azt mondja, hogy nem kéne... de ezek a sajtok szerintem már nem is úgy készülnek mint régen... nekem ez a kedvenc sajtom, úgyhogy én havonta 1x veszek, és hagymával, friss kenyérrel jól belakok belőle :) egészségünkre! :) 31h km
2010. aug. 3. 06:52
 4/7 anonim ***** válasza:
én meg mindent nagyívben elkerülök, amit nem szabad enni terhesség alatt. Így nem eszem márványsajtot, tiramisut, szusit és lágy sajtokat. Nem adok esélyt sem a baciknak.
2010. aug. 3. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:

huh hát én most 28+4 hetes vagyok, eddig simán ettem márvány sajtot, camembert, sushit(de vegát, amiben csak ubi meg avokado volt),tükör tojást....ja és mekiben is voltam jónéhányszor, mert annyira megkívántam, sőt a kínait is, ott is ettem....és minden oké!

Most nagyon felelőtlennek tűnhetek, pedig oafigyelek mit eszek, nem ez a jellemző amit felsoroltam.De a márvány sajtnak almával, szőlővel képtelen voltam ellenállni:)

Szerintem egyél nyugodtan, persze semmit sem kell túlzásba vinni, de ha jól esik akkor nyugodtan eheted:)

ja és ettem padlizsánkrémet is, amivel nincs semmi baj, de a végén világosítottak fel róla, hogy volt benne nyers tojás sárgája....hát akkor már nem tudtam mit csinálni,de olyan finom volt, semmi bajunk nem lett tőle!

szóval jó étvágyat:)

2010. aug. 3. 13:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a 16dik héten minden este azt ettem. Nem tudom miről jutott eszembe, de akkor ölni tudtam volna érte. Minden este azt kellett vacsoráznom és legalább 10 dekát megettem belőle naponta. Nem gondolom, hogy bajunk lenne tőle. Én azt olvastam, hogy csak az ellenőrizetlen eredetű és nem pasztörizált márvány sajtokból lehet gond. Én is aggódós vagyok, de ettől egyáltalán nem esek kétségbe. Eszünk ennél rosszabb ételeket is. Sajnos. Szerintem, amit nagyon megkívánunk, attól nem lehet bajunk. Lényeg, hogy ne idegeskedj!
2010. aug. 3. 13:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!
2010. aug. 16. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!