Migrénes fejfájást a kinek mi vált be?
Nyilván be kellene venned gyógyszert, mert így csak szenvedsz te is, meg a baba is. Attól, hogy terhes vagy, nem kell kínlódnod. A helyedben elmennék orvoshoz, elmondja mit szedhetsz és mennyit. Plusz persze a sok víz, hideg borogatás, sötét, pihenés. Nekem a magnézium is segített valamennyit.
Kitartást, tudom, hogy borzasztó.
Nekem elég sűrűn van migrénem, és sajnos volt terhesen is. Ráadásul nálam migrénaurával jár, tehát mindenféle izzó foltot látok a szemeim előtt olyankor. :(
Ilyenkor nem igazán válik be semmi, de paracetamolt szoktam szedni (nem terhesen is), ami valamelyest enyhíti a fejfájást.
Sötét szobában szoktam pihenni, aztán egy idő után elmúlik.
Több ismerősöm van, aki migrénes, de mindenkinél más módszer válik be.
Van, akinél segít egy frissítő zuhany, másnál az alvás, de van olyan is, aki a hideg kólára esküszik (ez mondjuk nálam is be szokott válni).
Viszont tényleg ne szenvedj!
Kis mennyiségben nagyon ritkán más gyógyszert is be lehet venni. Pl. Cataflamot, azért írjak rá mindre hogy nem javasolt, mert nem végeztek kísérleteket terhes nőkön. Nekem ezt mondta az orvos, mert én is migrénes vagyok ezért rakerdeztem. Persze azért kérdezz rá a tiednel is.
De szerencsére nekem terhesseg alatt nem jött elő erős migrén, kisebb fejfájásnal a panadol +kv +forró zuhany válik be, meg persze a fekvés ha van rá lehetőség.
Én kérdeztem az orvosom, mert várandósság előtt is migrénes voltam. Csak a Paracetamolt javasolta, hiába mondtam, hogy az nem igazán használ. (magánban járok orvoshoz, olyanhoz akiről nagyon jókat olvastam)
Ami nekem segített: friss levegő, csend, hideg borogatás, és valamennyit a paracetamol is. Ha nagyon eldurvult a helyzet, akkor a masszázs, ez utóbbi sokkal hatékonyabb mint a többi együtt. Persze jó masszőr kell, aki tudja hogy így babával mit szabad, és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!