Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Migrénes fejfájást a kinek mi...

Migrénes fejfájást a kinek mi vált be?

Figyelt kérdés
17 hetes vagyok, eddig nagyon jo varandossagom volt, azonban az utóbbi napokban iszonyat migrenes fejfajasom van, valamint a szemem alatti izom is elkezdett remegni, nem tudom ez összefügg-e. Van, hogy fejfájással fekszem es azzal kelek, ami mar sokkal rosszabb lesz, mint az előző napi. Gyógyszer nyilván nem vennék be. Valakinek bevált valami?
2020. júl. 14. 12:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Paracetamolt vehetsz be. Nekem is volt migrénes hanyos epizodom a 16. Héten. Víz +paracetamol + vizes borogatás + sötét szoba vált be
2020. júl. 14. 13:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván be kellene venned gyógyszert, mert így csak szenvedsz te is, meg a baba is. Attól, hogy terhes vagy, nem kell kínlódnod. A helyedben elmennék orvoshoz, elmondja mit szedhetsz és mennyit. Plusz persze a sok víz, hideg borogatás, sötét, pihenés. Nekem a magnézium is segített valamennyit.

Kitartást, tudom, hogy borzasztó.

2020. júl. 14. 13:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
“Gyógyszert nyilvàn nem vennék be” WTF?? Akkor neked nem migréned van, csak szimplán fáj a fejed. Ha migréned lenne könyörögnél hogy adjanak valami gyógyszert ami hat, és nem kifejezett tiltólistás terhesen (ugyanis kevés van ami tényleg veszélyes terhesen).
2020. júl. 14. 14:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem elég sűrűn van migrénem, és sajnos volt terhesen is. Ráadásul nálam migrénaurával jár, tehát mindenféle izzó foltot látok a szemeim előtt olyankor. :(

Ilyenkor nem igazán válik be semmi, de paracetamolt szoktam szedni (nem terhesen is), ami valamelyest enyhíti a fejfájást.

Sötét szobában szoktam pihenni, aztán egy idő után elmúlik.

Több ismerősöm van, aki migrénes, de mindenkinél más módszer válik be.

Van, akinél segít egy frissítő zuhany, másnál az alvás, de van olyan is, aki a hideg kólára esküszik (ez mondjuk nálam is be szokott válni).

Viszont tényleg ne szenvedj!

2020. júl. 14. 14:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Régebben tini koromban köztudottan migrennel, illetve anyukámnak volt évekig hanyos migrenje mikor megvolt neki... nem akarok hulyeseget mondani, lehet tenyleg nem *igazi* migrén, “csak” nagyon brutal fejfájás, de a szemem alatt az izom lassan két hete folyamatosan ráng, hol jobban, hol kevésbé, illetve van, hogy az egyik szememnél igy ugrál a kép,mikor nagyon faj a fejem es mar sajnos a fulemre is átment illetve hányingerem van, alig tudok enni is. Nem tudtam, milyen gyógyszert lehet bevenni, de ma beszelek pont a vedonovel, meg fogom őt is kerdezni. Sajnos nálam a háziorvos nem sokat segít :(
2020. júl. 14. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
55%
Jaj, a védőnőt hagyd a fenébe, ő nem orvos, ennyi erővel én is adhatnék tanácsot, legalább annyira értek hozzá. Viszont ezzel foglalkozni kéne, ha szinte így a semmiből jött és ráng mellé a szemed. Ha a háziorvos nem segítőkész fordulj első körben a nőgyógyászodhoz, vagy keress neurológust. Paracetamolt pedig tényleg bátran kipróbálhatsz addig, legalább hasznos info az orvosoknak hogy reagàl-e rá a fájdalom.
2020. júl. 14. 14:49
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2020. júl. 14. 15:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Kis mennyiségben nagyon ritkán más gyógyszert is be lehet venni. Pl. Cataflamot, azért írjak rá mindre hogy nem javasolt, mert nem végeztek kísérleteket terhes nőkön. Nekem ezt mondta az orvos, mert én is migrénes vagyok ezért rakerdeztem. Persze azért kérdezz rá a tiednel is.

De szerencsére nekem terhesseg alatt nem jött elő erős migrén, kisebb fejfájásnal a panadol +kv +forró zuhany válik be, meg persze a fekvés ha van rá lehetőség.

2020. júl. 14. 20:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tegnap délután valami csoda folytán a kávé segített rajtam (délután nem szoktam kávézni), mert alapból alacsony szokott lenni a vérnyomásom. Ha megint faj, akkor kiprobalom ezeket. Megkérdeztem a vedonot, ő is elso körben a kávét javasolta, illetve, hogy szedjek magneziumot
2020. júl. 15. 05:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem az orvosom, mert várandósság előtt is migrénes voltam. Csak a Paracetamolt javasolta, hiába mondtam, hogy az nem igazán használ. (magánban járok orvoshoz, olyanhoz akiről nagyon jókat olvastam)

Ami nekem segített: friss levegő, csend, hideg borogatás, és valamennyit a paracetamol is. Ha nagyon eldurvult a helyzet, akkor a masszázs, ez utóbbi sokkal hatékonyabb mint a többi együtt. Persze jó masszőr kell, aki tudja hogy így babával mit szabad, és mit nem.

2020. júl. 15. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!