Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is van így a második babával?

Más is van így a második babával?

Figyelt kérdés
Szóval lassan szertnénk a másodikat,de nagyon nem várom,h megint terhes legyek. Nem volt semmi gond az elsővel,nem volt nagy hasam, nem volt semmilyen mellékhatás(vizesedés,stria,hízás,) mégis átugranám azt a részét ha lehetne. Egyetlen jó volt mikor szivhangfigyelővel megtaláltam és mikor mozgolódott,de a végén már ez sem volt jó,csak megnyugtató. Plusz nagyon félek,h hogy fogom a két babát összehangolni,félek h a pici ébredne éjjel nehogy a nagy(obb) felébredjen rá,ilyesmi. A nagyobb 2,5éves lenne mire megszületne a második, ha úgy sikerül ahogy tervezzük.

2020. júl. 5. 21:51
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Nem

De ugyanúgy aggódtam csak más dolgok miatt

Nekem 19 hónap van közöttük.

Amitől féltem az igazolódott.. valóban nem tudok annyit foglalkozni egyikükkel sem, mint szeretnék...

Majd picit összenőnek, akkor nagyon jó lesz / 2 éves és 4,5 hónaposak most

2020. júl. 5. 21:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen az meg a másik,hogy kevesebb lesz az idő rájuk,ami a nagyobbnak lesz rosszabb.meg h még nem lesz olyan nagy, meg fogja e érteni,h a testvére,és h ugyanúgy szeretjük mint őt stb. Több mindenen aggódok mint az elsőnél. Mondjuk ő nagyon jó baba volt, attól is tartok h a pici az ellentéte lesz.
2020. júl. 5. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Mindenképpen akartunk kistesót és kicsi korkülönbséggel, de bevallom, kissé tartottam tőle. Pedig minden rendben volt a terhességgel, a szülés élménye is pozitívan maradt meg bennem. Inkább attól féltem, hogy nehéz lesz két gyerekkel. Főleg hogy a nagyobb is kicsi még. Eléggé kettős érzések keringtek bennem, akartam is, meg nem is. De úgy voltunk vele, jöjjön, aminek jönnie kell. Mivel az első gyermek elég nehezen jött össze, azt gondoltam, a második is nehezen fog. Sőt, arra is felkészültem, hogy nem is lesz kistesó. De ennek ellenére mégis hamar teherbe estem, így el is dőlt, már nincs vissza út. :) Mondjuk ettől függetlenül még így is vannak kételyeim, hogy fogja az akkor 2 éves lányom elfogadni a testvérét és kicsit attól is, félek, hogy vele kevesebbet fogok tudni foglalkozni.
2020. júl. 5. 23:07
 4/5 anonim ***** válasza:
78%
Én attól félek, hogy nem leszek többé terhes, soha nem voltam olyan boldog és kiegyensúlyozott, mint abban a 2x 9 hónapban. 😊 Amúgy a kis korkülönbség szuper, nálunk alig több, mint egy év van a gyerekek között.
2020. júl. 5. 23:09
 5/5 anonim ***** válasza:
81%
Ugyanígy voltam. A fiammal való terhességem se volt leányálom. Nem szerettem terhesnek lenni, alig vártam, hogy megszüljek. Ilyen téren a második sokkal rosszabb volt, illetve egy csomó dolog is jött vele, ami az elsővel nem volt: sokkal durvább rosszullétek, viszér, aranyér, reflux, alvásproblémák. Nincs rá szó mennyire vártam a végét. Soha többé nem akarom végigcsinálni és örök elismerésem azoknak akik 3-4-5-sok gyereket kihordanak, én így 35 évesen jelenleg úgy érzem képtelen lennék rá.
2020. júl. 6. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!