Mi a különbség a szívhang és aközött, hogy "szívműködés látható"?
a papíromra az utóbbi van írva. mikor hallanak ténylegesen szívhangot.
bár nekem az uh-t végző hölgy ki is hangosította a szívdobogást. de a papírra mégsem az került föl, hogy "hallható". ez volt 5+5 hetesen.
ha valaki pontosan, hogy van ez, hogy mérik, ilyesmik. akkor ossza meg velem. mert nekem még egy kicsit homályos ez a téma. köszönöm. :)
bocs. kimaradt egy szó: "ha valaki pontosan tudja" erre gondoltam.
én arra tippelek, hogy amíg kicsi, addig csak abból tudják, hogy van szívdobogás, hogy az uh-n látják a lüktetést. és esetleg ezt alakította át a gép hanggá és ezt hallottam.
és, hogy tényleg hallani, csak később lehet. erre tudok gondolni. de pontosítsatok, ha van infotok
Mert a számítógépükben a leletsémára az van írva, hogy látható, nem az, hogy hallható.:) Azért használják ezt, mert van olyan uh gép, ahol nem lehet hangot adni rá, sőt, csak ritkán használják a hangot máshol is, így az általános leírás a látható. Hiszen az uh "látványvizsgálat" , nem szívhanghallgatás:)
Bár a legtöbb helyen a detektálható kifejezést használják. Ez csak egy szó, nem egy komplett szakvélemény, ne aggódj:) Mindenhol mást írnak:)
Ha nincs dopler az Uhban akkor csak szívműködés látható, hogy az most jó vagy sem, a vibrálásból nem látja.
A fiammal mikor először voltunk olyan géppel néztek, amin nem volt, így azt írták látható. A hasi uhknál már volt dopler és már azt írták a leletre, hogy normál szívhang szívműködés rendben. A kicsivel pedig már az első hüvelyi uh is dopleres géppel ment, és elsőre már szívhangot írtak, nem csak szívműködést.
de volt doppler. rá van írva a papírra, hogy doppler vizsgálat. ezek szerint ez a netes doki egy kicsit megpróbál megtéveszteni? és magához átcsábítani azzal, hogy kétségbe vonja az orvosom tudását?
hosszan bizonygatta, hogy ez lehetetlen. mindjárt előkeresem és be is másolom.
"Egy megjegyzés 5+6 hetes terhesség esetén szívhang még biztosan nem hallható és UH-n sem látható. Minden bizonnyal az orvos az Ön egyik artériájának áramlását hallotta. Mindezt csak azért jegyzem meg, mert a kolléga tudása legalábbis megkérdőjelezhető." először ezt írta
aztán írtam neki valamit, hogy ezen most meglepődtem és biztos-e ebben.
arra meg ezt:
"Ma még nem létezik olyan műszer, amellyel 5-6 hetes terhességnél szívhangot lehet kimutatni, mivel a szív még csak egy izomcső. A mi klinikánkon foglalkozok a 11-13 hetes Down szűréssel. A készülékünk színkódolt, 12 millió Ft-os ultramodern gép, mellyel 12 hetesen már az egyes szívüregek is vizsgálhatók, ezért vagyok biztos abban, hogy nem mérhették a szívhangot. Ha mégis mérték, az nem a babáé volt."
na most idegeskedhetek miatta. pedig én is olvasom sok fórumon, hogy ilyenkor már mérik.
Szia!
Azaz majdnem 6 hetes vagy.. Ilyenkor már a szívkezdemény pulzálása észlelhető. Tulajdonképpen a szívcsatorna lüktetését látják, ebből lesz később a szív. :)
Én még sajnos nem hallottam prüntyőkém szívét verni, de UH-n láttam, és ugyan olyan megható volt, mint ha hallottam volna. Most vagyok a 12. hétben, és csütörtökön talán hallani is fogom a klinikai UH-n.
Gondolom orvosfüggő, ki hogyan írja, a lényeg, hogy valamilyen módon észlelhető!
Ja, és az orvosok is csak tapasztalataik és a tanultak alapján mondják a dátumot. Mi van, ha 4 napot tévedett? Az már egy fél hét! ;)
Ne aggódj, idővel így is, úgy is kiderül a pontos kora! ;)
Boldog babavárást! :)
Lehet hogy ez a szív szó keverte meg a drága netes dokit. Szív még nincs, így szívhang sem hallható még ilyenkor, de pulzálhat a szívkezdemény (az izomcső amit írt), és ez a lényeg. Nekem az első terhességemnél csak annyi volt írva, hogy egy élő embrió ábrázolódik, szívről, pulzálásról szó sem volt.
Most az ikreknél meg azt íratta a doki, hogy két jó életjelenséget mutató embrió ábrázolódik. Meg is kérdeztem ez meg mit jelent: van rossz életjelenség is, de az leginkább a halál. Ezt mondta. :-) Poénos. Szóval ez is azt jelentette hogy élő embrió.
És szerintem nekünk kismamáknak ez a lényeg, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!