Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok és...

8 hetes terhes vagyok és Colitis ulcerosa-m (vastagbélgyulladásom) van, mi a teendő?

Figyelt kérdés

1 éve állapították meg nálam ezt a betegségt, mely véres széklettel, lázzal stb.-vel jár. Eddig Salofalkot írt fel az orvos. Sajnos most úrja kiújult a betegségem, pedig majdnem 1 évig tünetmentes voltam. A Salofalk használati útmutatójában nem igazán javasolják a gyógyszer szedését a terhesség 1/3-ában, viszont a gasztroenterológus-főorvos azt mondta, hogy nyugodtan szedhetem, mert ha nem szedem, azzal többet ártok a babának a méreganyagok felszabadulása miatt. Tudtok esetleg valamit arról, hogy a Salofalkkal mennyit árthatok a gyerkőcnek?

Köszi

2007. dec. 15. 06:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom,h mennyit ártasz neki,de azt tanácsolhatom,h bízz a dokiban!Hidd el,ha ártana vele a babának nagyon,és nem lenne más megoldás,akkor úgyis az abortuszt javasolná,mert egy beteg gyermeket ők sem kockáztatanak meg.Illetve a betegtájékoztatón valószínűleg azért van rajta,h mindenképpen konzultálj a kérdésről a dokiddal.
2007. dec. 15. 07:33
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass a dokidra, itt senki sem fogja azt mondani neked, hogy jó, akkor ne szedd. Hidd el, egészséges lesz a baba, egy főorvos nem beszél a levegőbe. Azt javaslom, hogy azért kérdezd meg a nőgyógyászodat, ha lelkiismeretes, akkor utána fog nézni a problémádnak. Minél hamarabb keresd fel, meg fogsz nyugodni, meglátod.
2007. dec. 15. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!