Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 12.heti ultrahangig kinek...

A 12.heti ultrahangig kinek milyen vizsgálata volt?

Figyelt kérdés
Egyszer voltam ultrahangon, most fogok a 12.heti ultrahangra menni. Ma kerestem fel a védőnőt aki felhívta a figyelmem, hogy nem küldtek el valami genetikai vizsgálatra vérből... sajnos a dokim ilyenről szót sem ejett. Nektek milyen vizsgálaton kellett részt venni?

2020. jún. 25. 16:05
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
8. héten UH - itt állapították meg a terhességet, 12. héten labor és UH. Mindegyik terhességem alatt ennyi volt az első trimeszter, nem kértünk fizetős vizsgálatokat.
2020. jún. 25. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
Na nekem meg csak uh volt. Ha vért kértem volna az fizetős.
2020. jún. 25. 16:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A kombinált teszt van a 12 hetes uh-al egybekötve, ami fizetős, illetve a dns vizsgálatok, de azok jóval drágábbak. Egyikkel sem vagy elkèsve.
2020. jún. 25. 17:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Árakról tudtok valamit? Ezek mennyire fontosak? :o

Ha annyira fontos lenne gondolom nem fizetős lenne...

2020. jún. 25. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
De fontosak, ezek mutatják meg, hogy beteg-e esetleg a baba. Van mèg a magzatvìz vizsgálat is, az ingyenes, ha jól tudom, de vetèlesi kockázata van, ha nem is nagy. A kombinált most nem tudom mennyi, a dns tesztek százezres nagyságrendűek.
2020. jún. 25. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Nekem 7hetesen allapították meg a terhességet, 10hetesen voltam laborba, sima vérkép azt hiszem, illetve vércsoport vizsgálat.

12hetesen én csak az ultrahangot kértem, a vérvételes vizsgálat 15ezer ft lett volna (nem a pénz miatt nem kértem)

2020. jún. 25. 18:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 12. heti genetikai uh+vervetel (kombinalt teszt) Budapesten 43ezer volt.
2020. jún. 25. 20:48
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
Ami vérvételes az mind fizetős. Javaslom nézd át pl. az Istenhegyi Géndiagnosztika oldalát, ott vannak tájékoztatók is és árak is az egyes genetikai vizsgálatokról.
2020. jún. 25. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a 8. héten mentem az elso vizsgálatra, ahol megállapították a terhességet. Ezután az orvos adott egy papírt az elkövetkezendő pár hét menetéről és vizsgálatokról. A 9. héten kerestem fel a vedonot, aki odaadta a kiskönyvet. A 10. héten vettem fel a kapcsolatot a haziorvossal, akitől kaptam beutalót az alap ilyenkor szokásos vizelet es vervizsgálatra valamint EKG-ra. (Emellett a nőgyógyásztól kapott papíron szerepelt nehány vérből kimutatható dolog, ami fizetős lett volna, később jöttem ra, hogy ezeket elfelejtettem mert külön kellett volna kérni es nem jutott eszembe, de nem voltak ezek kötelezőek)A 11. héten mentem az SZTK-ba vérvétel es vizelet vizsgálatra, majd a 12. héten a kombinált tesztre (itt derült ki, hogy igazából egy héttel idősebb a baba). A kombinált tesztet a Czeizel Intézetben csinaltattam, ebben mint ahogy előttem szólok is írtak, benne volt a vérvétel illetve a genetika ultrahang a szonografussal . Ez összesen pendrive-Val együtt került 47 000 Ft-ba.

Én magán orvosnál voltam.

2020. jún. 26. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!