Köteles vagyok elmondani a munkáltatómnak, hogy gyereket várok?
25 éves vagyok, most vagyok az első komoly munkahelyemen, eddig a családi vállalkozásunkban dolgoztam, de a vírus miatt megszűnt a cég. Szeptember 8-án jár le a próbaidőm, viszont kiderult, hogy gyermeket várok. 6 hetes vagyok most, nem volt tervezett, de szeretném megtartani.
Mivel egyébként is nagyobb darab vagyok, ez idő alatt biztos, hogy nem vennék észre.
Köteles vagyok beszámolni a munkáltatómnak a terhességről? Mert ugyebár akkor kirugnak.
20!
Mókás a történet. Ugyanis ha egy pár évek óta próbálkozik, úgy, hogy már a lombik is szóba kerül, akkor evidens lenne, hogy ez idő alatt volt elég lehetőségük félretenni rá. Pláne, hogy mondjuk a lombiknak köztudottan magas költségei vannak.
Emellett ha "jegeltek a temat" akkor az azt jelentette volna, hogy védekeznek, de ez uyge nem tortent meg.
Az hogy egy fizubol tengődnek nem annak köszönhető, hogy őszinte volt, hanem annak, hogy nem felelősen vállaltak gyereket.
Értem, tehát aki nulla megtakarításra és nulla Ft-ra szülne, azt védeni kell, hisz már ott a gyerek és ez felhatalmazza arra, hogy aljas módon átverje a munkáltatót, - ezzel plusz költségekbe verve őt - csak hogy ő tudjon babazni egy olyan helyzetben, ahol kb SEMMI nem ideális hozzá. Mint mondottam ezzel lejáratja az összes többi olyan nőt is, akinek mondjuk van gerince és tisztességesek a szándékai. Az, hogy ő hülye, az ő baja, na de onnantól hogy ilyeneket bejátsszik a melóban, a többi nőt is alaposan elássa.
Normális ember eleve nem hozza magát olyan helyzetbe, hogy nulla megtakarítással, próbaidő alatt egy új melóhelyen, teherbe esik, ha pedig semmilyen körülmény nem adott, akkor nem muszáj megtartani sem! Valahogy nem tudom az olyanokat sajnálni, akik ilyen szinten felelőtlenek. Ez még nem jogosít fel arra, hogy hülyének nézd a másikat.
Mondjuk az garantált, hogy a kutya nem fogja visszavárni a régi helyére és más helyeken sem fognak egy ilyen hazug, tisztességtelen kisgyerekes anyuci után kapkodni...
Köszönöm a válaszokat!
Azért nem tudom, hogy honnan szedték egyesek, hogy nincs tartalékunk?!
Akkor most a rossz szájízű kommentelőknek mesélnék egy kicsit, bár nem akartam.
Saját házban élünk, amit két éve vettünk, saját pénzből. Autóval rendelkezünk, és megtakarítással. 7 éve vagyunk együtt, és nekem nőgyógyászati probléma miatt azt mondták, nem lehet gyermekem, vagy nagyon nehezen, mesterségesen! 10 éve nem menstruálok. Februárban megjött, amire a doki azt mondta, ne aggódjak, csak egy ciszta repedt meg, ez nem menstruáció volt. ( két éve már próbálkoztunk a babával, sikertelenül, ezért mi is jegeltük a dolgot)
Tehát nyilván most mindketten mindennél jobban örülünk!!!
Nem tudom, hogy miért kell a fejemhez vágni, hogy felcsináltattam magam??
Most mondja azt valaki, hogy ő ebben a helyzetben nem örülne és nem próbálna meg mindent megtenni, hogy a lehető legjobbat hozza ki a helyzetből... Egy szimpla kérdést tettem fel, úgy, hogy gőzöm sincs, mi teendőm ilyenkor hiszen nem volt még olyan munkahelyem, ahol bárki is számon kért volna bármiért....
Egyébként pedig én is így gondoltam, mivel egy cuki aranyos főnökuram van, hogy elmondom neki, hátha értékeli az őszinteséget és nem tesz ki. Ez volt a ki induló gondolatom, de nyilván szerettem volna tapasztaltabb emberek véleményét kikérni, hogy ti miként cselekednétek. Hiszen a terhességről még a család sem tud, nem kérhetek onnan tanácsot.
Én el nem tudom képzelni, hogy némely emberből honnan fakad ez a mértéktelen rosszindulat, a nélkül, hogy bármi háttérsztorit is tudna, vagy kérdezne...
Nem, nem akarok átverni senkit, és nem csináltattam fel magam, és nem kell majd a Tescoban a kenyér és a pelenka között vacilálnom köszönöm szépen!
Kerdezo!
Senki nem írt szerintem olyat, hogy felcsinaltattad magad. A szerinted negatív kommentek arra a tényre érkeztek, hogy nem akarod közölni a munkaltatoddal a próbaidő alatt a terhességedet. Ez átverés, akárhonnan nézed is. Csak képzeld magad a helyebe: írtad, hogy családi vállalkozásban dolgoztál eddig. Na, Katika jelentkezik hozzatok. Jó munkaerő, hát a 3 hónap próbaidő után határozatlan idejű szerződést köttök vele. Katika masnap tappenzre megy. (Igen, elofordul, nem tudhatod hogy mklyen lesz a terhesseged, ember tervez, Isten vegez). Tehát Katika táppénzre megy, te pedig fizetheted a szülésig a tappenzhozzajarulast. Mivel Katika nem dolgozik, fel kell venned valakit a helyére, ergo plusz kiadásod lesz. Na, Katika végre megszült, nincs több táppénz, csed, gyed, gyes van, abba a mhhnkaltato nem fizet. Igen ám, de Katika úgy dönt, kell megegy gyerek. Közli, hogy vissza megy dolgozni, de már az első nap kiíratja magát táppénzre. Megint fizetheted a táppénz hozzájárulást....Ez mehet tovább pár gyerekig, de tegyük fel, Kalitka megelégszik kettővel és végre vissza menne dolgozni. Ezelőtt ki kell adni a szabadságát. Ez megint pénz a munkáltatónak és be felejtsd el, Katika az 5- 6 év alatt -ha két gyereket számolunk- osszesen 3 azaz HÁROM hónapot dolgozott neked. Ezzel szemben te fizettél minimum egy évnyi táppénzt, és pár hónapnyi szabadsagot.
Nekem ezzel az a gondol, hogy a 12. Heti genetikai vizsgálatig a legközelebbi ismerőeimnek SEM mondtam és mondanàm el.. nemhogy a munkáltatómnak...
Semmi köze a becsapáshoz...
/ az utolsó munkahelyemen amúgy 6 hó a próbaidő/
25!
"Ha szeptember 8.-an jár le a probaideje, akkor a kérdés feltevésének időpontjában kemény 10 napja dolgozott a cégnél. Ha akkor 6 hetes terhes volt, akkor a próbaidő lejáratának időpontjában kb 18 lesz"
A 18 az picit több,mint a 12.
#10 itt mindenki makulátlan erkölcscsősz.
Nálam is így volt. 2 helyen bevallottam, hogy terhes vagyok. Miután visszautasítottak, a harmadik helyen már nem. Én is az utolsó hónapig dolgoztam. Utána jött egy tesó is. Amikor "visszamentem" én mondtam fel, hogy ne kelljen fizetniük a felgyűlt dolgokat.
Pénzből élek én is és előtte volt 8 év munkaviszonyom, tehát volt munkaviszonyom, jól megszervezett terhesség volt. Szívás lett volna, mert a tesók összevesztek és felszámolták a céget.
"Amikor "visszamentem" én mondtam fel, hogy ne kelljen fizetniük a felgyűlt dolgokat."
A felgyűlt dolgokat így is fizetniük kellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!