Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Köteles vagyok elmondani a...

Köteles vagyok elmondani a munkáltatómnak, hogy gyereket várok?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, most vagyok az első komoly munkahelyemen, eddig a családi vállalkozásunkban dolgoztam, de a vírus miatt megszűnt a cég. Szeptember 8-án jár le a próbaidőm, viszont kiderult, hogy gyermeket várok. 6 hetes vagyok most, nem volt tervezett, de szeretném megtartani.

Mivel egyébként is nagyobb darab vagyok, ez idő alatt biztos, hogy nem vennék észre.

Köteles vagyok beszámolni a munkáltatómnak a terhességről? Mert ugyebár akkor kirugnak.

2020. jún. 18. 16:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
48%
Ha kirúgják most, akkor se lesz munkája 3 év múlva, de legalább addig is szar lesz neki
2020. jún. 20. 16:12
 12/29 anonim ***** válasza:
69%
#9 Talán nem kellene úgy gyereket csinálni, hogy nincs meg hozzá a megfelelő körülmény, erre még nem gondoltál?! Tényleg az a legdühítőbb, hogy az ilyenek miatt, - akik sz*arnak mindenre, felcsináltatják magukat megfelelő munka és anyagi helyzet nélkül, majd sunnyognak, hazudoznak, szándékosan átverve a másikat, aki számít a hosszútávú és megbízható munkájára - van az kb az összes nő megbélyegezve. Az ilyen megérdemli, hogy kiderüljön próbaidő alatt a sunyisaga és kipenderítsék, ugyanis ritka szemét dolog kivárni a 3 hó próbaidőt, majd szépen elmenni 2-3 évre babázgatni, ez a munkáltatónak is rengeteg idő, energia és pénz, de az ilyen beállítottságú ember mindez nem számít. Aztán majd lehet pislogni, ha kisgyerekkel a kutya nem fogja felvenni, főleg úgy hogy az előző helyén is bejátsszotta, hogy próbaidő alatt terhes lett, majd lelépett évekre. Végülis, ez a munkáltatók álmának netovábbja egy ilyen nő.
2020. jún. 20. 17:45
 13/29 anonim ***** válasza:
79%
Ott a pont a 12-nél, maximálisan egyetértek minden szavával! Nálunk is volt egy, a kérdezőhöz hasonló gerinces egyed, aki ügyesen teherbeesett próbaidő alatt és megpróbálta kivárni a próbaidő végét. Hát nem jött neki össze, főnök megtudta a kis tervét, szépen kirúgta egyből és azóta nem hajlandó szülőképes korban lévő nőket felvenni. Barátnőmnek interjún mondták, hogy volt olyan, aki már eleve terhesen jött oda, amit persze eltitkolt, majd amint lejárt a próbaidő (vhogy kihúzta addig feltűnés nélkül) szépen tpre íratta magát és 3 évig vissza sem nezett, így ott is 2x megfontolják felvegyenek-e nőt az adott munkakörre. Nagy köszönet érte a kérdezőhöz féléknek!
2020. jún. 20. 18:19
 14/29 anonim ***** válasza:
38%
Pontozzatok le, de én is simán eltitkolnám a próba idő végéig. Gerincesség ide vagy oda :) tényleg nem fair, de megtenném ha arról lenne szó és még sokan mások is!
2020. jún. 21. 00:36
 15/29 anonim ***** válasza:
42%

Nyilván abban egyetértünk, hogy felelősségteljesen gyerekevállalni nem így kell. De ha már adott a szituáció, a legjobbat kell kihozni belőle.

És amikor majd ott áll anyuka a Tescoban és azt számolgatja, hogy a pelenkát vagy a kenyeret vegye le a polcról, hogy még fizetni is tudjon, akkor majd legalább sokra megy a ténnyel, hogy de azért ő bizony tisztességes volt és kirúgatta magát inkább

2020. jún. 21. 08:15
 16/29 anonim ***** válasza:
71%

15!

Nem biztos hogy kirúgják. Nálunk pl értékelik az őszinteséget és marad a próbaidős kismama nyilván ha amúgy megfelelő munkaerő. Sőt, ha a munkáját is jól végzi, a szülés után is visszavárjuk. Volt olyan, aki úgy volt vele, mint pl te, hogy nem kell azt elmondani. Na, őt nem vártuk vissza.

2020. jún. 21. 08:24
 17/29 anonim ***** válasza:
75%
Ha még a pelenka és a kenyér közötti választási kényszer kerül fel azert, mert munkanélküli lett, akkor az a gyermekvállalás eleve nem volt felelősségteljes, hiszen nulla tartalékra vállaltak a gyereket
2020. jún. 21. 08:25
 18/29 anonim ***** válasza:
36%
17, ez igaz. De ha már ott a pocakban a gyerek, akkor ott van. Akkor már lehet mondogatni, hogy nem kellett volna. Én se vállalnék nullára gyereket. De ez az "nem kellett volna, hülye vagy" nem oldja meg a helyzetet, ez csak baszogatás
2020. jún. 21. 08:32
 19/29 anonim ***** válasza:
84%
Valóban. De még mindig ott van az "oda állok a főnök elé és elmondom, mert én is elvárnám, hogy tisztességesek legyenek velem" dolog. Ha szeptember 8.-an jár le a probaideje, akkor a kérdés feltevésének időpontjában kemény 10 napja dolgozott a cégnél. Ha akkor 6 hetes terhes volt, akkor a próbaidő lejáratának időpontjában kb 18 lesz. Addig is meg kellene oldani a vizsgálatokat, nem?
2020. jún. 21. 08:47
 20/29 anonim ***** válasza:
33%

19

Bnőmék évekig próbálkoztak,

Nem sikerült..

Kezelték is

Úgy volt lombik lesz

Jegelték a témát.. de nem figyeltek aktívan, hiszen 3 évig élesben aem jött össze.

Munkahelyet vàltott

Nyilván az első hónapban terhes lett.

Odaállt, elmondta.. kirúgták

Ennyi

1 fizuból tengődnek...

Úgyh ne mindenki a sajàt munkahelyéből induljon ki

2020. jún. 21. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!