Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez normális? Más is érez...

Ez normális? Más is érez hasonlót?

Figyelt kérdés
Tegnap este kezdődött. Olyan érzésem volt, mintha lelassulna a szívem és elég gyengének éreztem magam. Légszomjam is volt. Ezt érzem most is, ha kicsit leülök és nem mozgok. Elég kellemetlen érzés, kicsit kezdődő pánikrohamhoz hasonlítanám (bár nekem még nem volt, de így tudom elképzelni). Kell foglalkoznom vele? 37. héten vagyok
2010. júl. 30. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

terhesség alatt a sziv és a belső szervek helyt változtatnak ha kis mértékben is és a sziv is feljebb kerül a szokott helyénél ez okozta.

normális.

ne aggódj!

2010. júl. 30. 10:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Mindenképp! Keresd fel,vagy legalább hívd fel az orvosod. A szív nem játék,ha meg a vérnyomásod is leesik közben,a baba sem kap elég vért és oxigént.Nekem ugyan szapora volt a szívverésem,de azt sem hagyták az orvosok szó nélkül.(intenzív oszt,ritmus szabályzó).

ne kockáztass!

2010. júl. 30. 10:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy átrendeződnek a dolgok, második babámat várom :)

Csak azt nem tudom, hogy ez a légszomj neki nem árt-e...hogy ő is esetleg nem ezt érzi-e..

Az elsőt is és most is csak császárral szülhetek szívritmusgondok miatt. Azt nem tudom, hogy nem-e a szívem rendetlenkedik és nem bírja a terhelést... 20kg-t híztam (bár mindenki hitetlenkedik) és nagyon nagy a pocakom is...

2010. júl. 30. 10:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Felhívtam a kórházat, és beszéltem egy ügyeletessel, azt mondta, figylegessem magam és ha rosszabbodna, akkor menjek be, rám néznek. De mi az a rosszabbodás? :D Asszem mérek egy vérnyomást.
2010. júl. 30. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kéne annyiban hagyni főképp ha egyébként is vannak gondok a sziveddel. Minden esetre naponta többször mérd a vérnyomásod. Szerintem arra gondolhattak rosszabbodás alatt, hogy sürűbben jelentkezik ez, vagy ájulás közelbe kerülsz.Ilyenekre tudok gondolni. Remélem nem lesz semmi gond!

Jó egészséget nektek!

35+2 hetes kismami

2010. júl. 30. 12:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Légszomj régóta és durván van nálam sajnos! Viszont nekem nem lelassult, hanem nem gyengén felpörgött a szívem, mindezt alacsony vérnyomással. Mentem EKG-ra (de mondták, ha abban a pillanatban nem vagyok rosszul nem fognak kimutatni semmit). Persze, hogy akkor nem produkáltam a tüneteket! Így csak annyi volt, hogy szaporább szívverés. Meg azért is csináltattam EKG-t mert apu részéről a családba szinte mindenki szívritmusos, viszont ezt nem mondtam a dokimnak. Nem foglalkoztam vele, főleg azért mert az EKG-n nem mutattak ki kóros elváltozást. Bár ahogy olvasom lehet szólni kéne erről a dokinak.... 32 hetes kismama.

Kitartást mindenkinek

2010. júl. 30. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:
én is igy voltam az utolso heteimben,szerintem ez normális,mert már a baba nagyon nagy és nem kis feladat a szervezetednek ezt már hordani,nekem is sok pihire volt szükségem az utolso hetekben,már kimenni az udvarra is nehéz volt,beülni az autoba is fullaszto volt,egyszoval a gyengeség és a fulladas velejáró dolog.én nem kerestem emiatt az orvost.
2010. júl. 30. 20:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Én sem vagyok hipochonder típus, csak a meglévő szívbetegségem miatt gondoltam, hogy jobb félni, mint megijedni. Figyelgetem magam, a vérnyomásom szintén alacsony, a pulzusom meg 85 és 100 között mozog. Mostanra jobban vagyok, a babám is nagyon aktív lett, azt hiszem a frontok voltak.

Köszi a válaszokat, mindenkinek boldog babázást!

2010. júl. 30. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!