Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 39 hetet töltöttem, tehát le...

39 hetet töltöttem, tehát le sem tagadhatnám, hogy babát várok. Miért nincsenek egy kicsit több figyelemmel a kismamák iránt az emberek?

Figyelt kérdés
Pl. a buszmegállóban a tömegben dohányzó miért nem képes arrébb állni, hogy ne fújja a füstöt másokra? Volt hogy utaztam a buszon, mindenki elnézett mellettem mindenhova, csak ne kelljen észrevenni a pocakomat? Vagy még a buszmegállóban felszálláskor arébb lök a mama, csak nehogy előbb fel tudjak szállni. Elég jól viselem a terhességet, tehát bírok állni, mozogni rendesen szerencsére, de nem minden kismama van ilyen jól, rájuk gondolom ugyanúgy nincsenek tekintettel. Nem várok el semmi extrát, csak annyit, hogy legyünk egy kicsit tekintettel egymásra. Én tudom tartani az ajtót egy babakocsival közlekedő anyukának, át tudom adni a helyemet, amíg dohányoztam addig sem tettem nagy tömegben, pláne nem gyerek, vagy kismama mellett. Alap dolgokra miért nem vagyunk képesek?
2008. nov. 24. 10:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is ezt tapasztalom. Tizenévesek és kifestett öreg mamócák elnézik, hogy mekkora a hasam, sőt még meg is beszélik, de a helyet nem adják át. Én elmondtam a páromnak, hogy rendszeresen állok a buszon, ő teljesen felháborodott, hogy ezt nem szeretné mégegyszer hallani. Ha véletlenül fékez a busz, vagy elveszítem az egyensúlyomat, nem csak magamban okozhatok kárt. Azóta ha felszállok a buszra és nincs hely bárkit felállítok, ha tetszik neki ha nem. Egyébként a tapasztalatom az, hogy olyanok adják át a helyet, aki egyébként is alig tud mozogni.

Szerencsére jól viselem -lassan viseltem a 39 hétben vagyok én is- a terhességet, de az emberek érdektelenek és nagyon bunkók tudnak lenni. Sajnos rossz az irány amit néhányan felvesznek.

Üdv könnyű szülést!

2008. nov. 24. 10:28
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenek az emberek sajnos.Másokon nem tudunk változtatni csak magunkon,arra kell törekedni,hogy mi ne legyünk ilyenek.Nagyon sokan nincsenek tekintettel senkire.Fogod majd tapasztalni ezt kisgyerekkel is,hogy majdnem fellöknek pl egy ajtóban babakocsival,de nem segítenének.Sokszor kicsi gyerekkel sorbaállni kész életveszély,mert majd összetapossák,vagy fellökik.Egyik a karomba másik a lábam alatt,alig tudok rájuk vigyázni néha,hogy megússzák ép bőrrel.Nagyon bosszantó tudom.Főleg terhesen az ember még érzékenyebb ezekre a dolgokra is.De csak azt tudom mondani,hogy az olyan emberekkel nem kell foglalkozni.Vannak nagyon segítőkész udvarias emberek is,Őket kell észrevenni,és annak örülni,hogy mi is ilyenek vagyunk,és nem mások iránt érzéketlen antiszociális bunkók.
2008. nov. 24. 10:29
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnálom, hogy ez így van, mert tényleg jól esik egy kis figyelmesség egy idegentől. Az is igaz, amit az első válaszoló írt, hogy sokszor olyanok akarják átadni a helyet, vagy előre engedni, aki maga is alig tud mozogni, pl. idős nénik, bácsik. Minden jót Nektek!
2008. nov. 24. 10:42
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlókat tapasztalok és már félek előre a következő utazástól.Tudok én is elrettentő példát.Barátnőm 40.-hetét töltötte és tényleg nagy pocija volt,a busz tele,megkérdezett a tele buszon kb. 5 embert hogy nem adja-e át a helyet,végűl feladta mert mindegyik nemet mondott.Undorító hogy milyen emberek vannak.Felháborító!!!!!
2008. nov. 24. 10:52
 5/17 A kérdező kommentje:
Ez tényleg felháborító. Az is az, ha maguktól nem adják át a helyet, de hogy még kérte is és mégsem...szomoru
2008. nov. 24. 10:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek el vannak foglalva a saját nyomorukkal és sztem a nagytöbbség elég bunkó is.Én főleg a tőlem fiatalabbakon vagyok elcsodálkozva emiatt.1 kis községben lakom és az 1 dolog,hogy most már nem köszönnek előre a gyerekek(ez a szülők szégyene),de nyáron pár ált. iskolás lányka majdhogynem lelökött a babakocsival együtt a járdáról,mert ők egymás mellett akartak menni és én a gyerekemmel az útjukba kerültem.Amkor ezt szóvá tettem még ők voltak felháborodva.A nővérem amikor a most 5 éves lányával volt terhes a fővárosban és épp dolgozni ment 8 hónapos terhesen a buszon 1 fiatal 20 év körüli csajszi nem adta át a helyét és még hozzá is tette,hogy "Cipelje,hamár megcsinálta!"Arra azért kiváncsi vagyok,ha esteleg ő azóta anya lett hogyan áll a dologhoz?!!
2008. nov. 24. 11:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Kösd fel a nacit, mert ha babakocsival fogsz közlekedni, akkor ez még jobban ki fog csúcsosodni. Nekem már egy könyvnyi tapasztalatom van az emberek bunkóságából, úgy, hogy 1-2 hetente BKV-zom, akkor is kerületen belül (külső kerület), a belvárosba be sem merek menni babakocsival.

Beállok a megállóba fújják az arcomba, a babakocsiba a füstöt, amikor megérkezik a jármű mindenki huss! eltűnik, csakhogy ne kelljen segíteni felszállni. Volt, hogy már a vezető mondta be, hogy addig nem indul el, míg valaki nem segít felszállni. Először még vártam egy következő járműre, hátha annál udvariasabb emberek jönnek össze, de már múlt héten felkiabáltam a villamosra, hogy segítsen valaki.

És az az egészben a durva, hogy nem tudod azt mondani, hogy csak a tinik, öregek, nők, férfiak stb, mert mindenki ilyen.

Az a baj, hogy az emberek nem tudják beleélni magukat a másik helyébe, nem tudnak mit kezdeni azzal, ha valaki egy kicsit "kiszolgáltatottabb", mint az átlag. Nézd meg, hogy mit csinálnak az emberek, ha egy vak ember áll a piros lámpánál. Semmit! Talán egy két idősebb embernek jut eszébe megkérdezni, hogy átkísérheti-e. Vagy pl. hogyan viselkedik egy áruházi eladó, ha egy süketnéma próbál valamit kérdezni. Sajnos az ilyen helyzetben történő viselkedést sehol nem tanítják, maximum egy-két lelkes szülő. Én igyekszem majd olyan embert nevelni a csemetémből, aki észreveszi a körülötte lévő embereket is.

Üdv.

2008. nov. 24. 11:09
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 hetes vagyok, tehát szintén jól látható az állapotom. Bár alapból nekem is hasonló tapasztalataim vannak, de valamelyik nap kellemes meglepetések értek. Először a metrón ugrott fel egy fiatal srác, hogy átadja a helyet, utána meg buszra szálltam fel, ott pedig egy öreg néni engedett előre, sőt még azt is megkérdezte, hogy segítsen-e. Szomorú, hogy manapság az ilyen esetek számítanak kivételnek...
2008. nov. 24. 11:37
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a legdurvább az volt, amikor a nőgyógyásznál a rendelőbe minden kismama mellett üldögélt egy kispapa is, plussz 2 nagymama. Beléptem az ajtón, levetkőztem, és álltam mint aki jól végezte dolgát. Senki nem állt fel átandi a helyet, holott az ő feleségük is kismama, tehát megérthetnék. Nem bírtam ki és hangosan megjegyeztem a páromnak, hogy néééézddd mennyi kismama üldögél itt. Mintha meg sem hallották volna, nézegették a pocakomat, és végigálltam azt a röpke 1 órát. Szomorú hogy ez a helyzet!!!! 39 hetes kismama
2008. nov. 24. 12:01
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztó amilyen a világ! Szerencsére én autóval járok, két gyerekkel és most 30. hetesen, de sokszor mondogatom magamban, hogy milyen lehet busszal a hidegben. De elég ha bemegy az ember a gyógyszertárba, mint én ma. A kikent "vénasszony" simán, pofátlaul előz meg a sorban, mintha ott se lettem volna, vagy az idősebb ffi máskor. Sokszor a jómodorom tart vissza (meg ha ráérek), de ha "jó" passzban kapnak el, nem tartom magamban. Ugye sokan úgy vannak vele, gyesen van a kismama, RÁÉR. Mert ugye nekünk mindent "házhoz hoznak". Szerintem nyissuk ki a szánkat, ha a helyzet úgy hozza, talán tanulnak belőle!

De szerencsére én több jó példával találkozom, mint rosszal.

2008. nov. 24. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!