Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak lusta a babám, vagy...

Csak lusta a babám, vagy lehet, hogy van valami baj?

Figyelt kérdés

20 hetes vagyok, és mintha alig érezném mozogni, mikor érzem is, nem vagyok biztos benne... Olyanokat szoktam érezni, hogy lüktet belül a hasam(de mostanában mindenem, lábam, karom, minden) vagy van, hogy úgy érzem, mintha korogna, mintha csikorogna mint mikor hasmenesem van, és azt is csak akkor éreztem, mikor nagyon szeleltem... Szóval nagyon nem vagyok biztos benne, hogy Ő mozog... Én kicsit keveset mozgok... Naponta sétálok max fél órát, meg a napi rutin munkak, takatítás, stb, de anyum mindig azt mondja, hogy mozogjak többet, mert azért lusta a babám... Mégis mostmár kétségbe vagyok esve, hogy van valami baja...

Utoljára 5 hete voltam ekográfon, akkor minden oké volt vele, most nem tudom mikor megyek legközelebb... Még a vérvizsgálataim is csak jövő héten lesznek... orvosom sincs, semmi... El vagyok maradva mindennel, mert át kellett iratkozzak másik háziorvoshoz, ő közben szült, stb... Meg úgy érzem túl kicsi a pocim :( Kicsit kétségbe vagyok esve... Vagy őt érzem ilyenkor mozogni, mikor azt hiszem, hogy lüktetek meg csikorgok...? Bocsánat ha kicsit zavaros, de már kicsit kivagyok...

2010. júl. 29. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Én kb 22 hetesen éreztem először olyan furcsak érzéseket, hogy arra már azt tudtam mondani, hogy talán a baba. Pedig már mindenki kérdezte, hogy ugye érzed mozogni? Én meg mondtam, hogy talán, de nem tudom, hogy ez az-e. Már az is idegesített, hogy másnak meg pörgött forgott a babája... Csak jóval később volt, mikor egyértelműen tudtam, hogy ez már a babám. Egyébként a lányom a terhességem végéig alig mozgott és nem azért, mert baja volt, hanem mert ilyen nyugodt, bújós volt. Szerintem nincs köze a mozgáshoz, én sokáig dolgoztam is. Mikor mentem és csináltam a dolgom, soha nem éreztem, mert elringatta, csak mikor este megpihentem. De én úgy tudom, ez így természetes.
2010. júl. 29. 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem 20 hetesen még nem gond ha keveset mozog,az olyasmi érzés mint amiket leírtál.Ha mozog olyan mintha kis buborék lenne a hasadban majd kipukkad.A hasadnak még nem kell túl nagynak lennie,mert 6 hónaptól kezd el hatalmasat nőlni,egyébként mindenkinek más a poci mérete,van akinek kisebb van akinek nagyobb.Ilyenkor már rendszeresen hetente kell orvos járni,és már az ultrahang is ilyenkor,lesz.Nem kell orvost választani még ilyenkor,akármelyik nőgyógyászhoz bemehetsz terhestanácsadásra.
2010. júl. 29. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Illetve 4 hetente orvos járni!Előző válaszadó!
2010. júl. 29. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg! Ha idegeskedsz az nem fog jót tenni a babádnak.

Szerintem várj türelemmel, még 1-2 hét és biztosan fogod érezni a mozgását. Én is kb a 21.héten tudtam biztosra hogy a picikém mozog, pedig az első mocorgást már a 18.héten éreztem.

Nekem ugy mondta a védőnőm, hogy azt figyeljem, hogy ritmusos-e a lüktetés...mert ha ritmikus akkor valószinüleg valamelyik eret érzed a pocakodon. Ha nem ritmusos akkor viszont a babád az.

Az hogy nem mozogsz sokat az szerintem nem feltétlenül van hatással arra hogy a picikéd mennyit mozog. Én sem mozgok sokat, mert veszélyezett terhes vagyok, igy csak azokat a dolgokat csinálom meg amit nagyon muszáj (főzés, kevés takaritás) és sokat fekszem.

Ha nagyon aggódsz, akkor menj el a védőnődhöz! Kérd meg hogy nézze meg a pici szívhangját, és akkor meg fogsz nyugodni:-)

27h km

2010. júl. 29. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyugi!

Én is kb. úgy a 21, héten tudtam körvonalazni, hogy a babám jelez. Olyan volt, mintha a beleimet érezném, de evés-ivás nélkül is. (ezt jobban nem tudom megfogalmazni)

Később meg olvastam, hallottam hogy itt látszódik a baba, meg ott nyomja ki magát...2-3x volt észrevehetőbb nálam, és akkor is a fejét vagy a popóját dugta ki jobban. Egyébként nagyon nyugodt, nem pörgős baba volt.

Ahhoz meg nincs köze a mozgásának, hogy ki mennyit megy. Akkor is ilyen volt, amíg dolgoztam, meg azután is.

2010. júl. 29. 20:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm nagyon szépen a megnyugtató válaszotokat! Erdélyben élek, itt sokkal sz@rabb minden mint Magyarországon... Mindenre várni kell, ha elmész mert úgy érzed baj van rondán néznek rád, nem adnak rendes eredményeket... Szörnyű...

Voltam eddig 3-szor ekográfon, ebből 2-szer ugyanannál a dokinál(2 perc alatt elintéézett: előszőr annyival, hogy ja, tényleg babás vagyok, másodjára annyival, hogy van szívhang...). Harmadszorra csak egy eredmény volt a papíron(a baba fejecskéjének a "szélessége", 31mm, normal), és ennyi... se a méhlepény hol van, se a méhszáj, semmi!

Annyi mindentől félek... Pláne, hogy stresszben élek mióta kiderültek a dolgok... Az apuka macerál, tönkretesz, előbb nem akarta a babát, aztán akarta, de most meg sz@rik rám... napi 3 sms, meg egyszer felhív, és 500 kmre van... Itthon anyum előtt feszült vagyok, nem merek beszélni a Babóhoz, mert akkor furcsán néz rám... Stresszben élek, kicsikét kivagyok...

Ha úgy érzem baj van tettetek majd egy rosszúllétet, és bevitetem magam a sürgősségire, akkor hátha megvizsgálank már rendesen... itt úgy kell csinálni...

Köszönöm mégegyszer a válaszokat, és hogy kiönthettem Nektek a lelkem...

2010. júl. 29. 20:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia,én írtam a 2.dik választ,ha akarsz privát üzit küldeni nyugodtan küldhetsz,és amiben csak tudok válaszolok,3 gyerekes anyuka vagyok!
2010. júl. 29. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!