Mitől tűnhet néha kisebbnek a hasam? Más is tapasztalt ilyet?
28 hetes vagyok, nem egy túl vékony alkat, a hasamon mindig volt egy kis úszógumi, széles a csípőm is. A védőnő, mikor mérte anno a haskörfogatot, akkor még mondta is, hogy a növekedési gyorsaság felső határán vagyok, de még normális. Néha előfordul, hogy tök feszes és nagy a hasam (ez inkább estére), de pl. reggel kifejezetten laposabb. A Babával az eddigi vizsgálatok során minden rendben volt, 1 héttel nagyobbnak mérték a számított koránál (hosszú a combja), magzatvíz mennyisége normális. Mellső fali a lepényem.
Néha érződik, hogy feljebb fekszik, ilyenkor a méhem felső fele keményebb, és alul puhább, de többnyire lenn fekszik keresztben, és a hasam alja keményebb.
Okozhatja a "változó nagyságot" a napszak különbség/terheltség, a Baba elhelyezkedése, ilyenek? Más is tapasztalta, hogy néha kisebbnek, néha nagyobbnak tűnik a hasa?
Attól is függ, hogy hogyan helyezkedik a baba. Ha a vizsgálatok során minden rendben volt, akkor nincs ok az aggodalomra.
Ne aggódj emiatt.
Van olyan ismerősöm, akin egyáltalán nem is látszott, hogy babát vár.
Csatlakozom.
Szintén 28 hetes vagyok és van, hogy kisebb, van, hogy nagyobb éppen a hasam. Tegnap pl. teljesen meglepődtem, hogy lapos volt reggel. 😄 De valóban függ attól, hogyan helyezkedik a baba. Én érzem, hogy másképp van 2 napja, mert másképp is mozog.
Nem hinném, hogy baj lenne. Nekem legalábbis nem fordult meg ilyesmi a fejemben. 😊
Köszönöm a válaszokat! 😊
Nagy bajra én sem gondoltam, csak furcsának tartottam. De akkor ezek szerint teljesen normális. 😁
Reggelre nekem is kilapul, pedig nem alszok hason. Eleinte megijedtem de napközben visszanő.
40+1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!