Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány gramm lehet a babám, ha...

Hány gramm lehet a babám, ha ekkorák a méretei: BPD: 89 mm, THQ: 94 mm, FL: 69 mm?

Figyelt kérdés
Úgy tudom a fej átmétőjéből számítják ki a súlyát, de elfelejtettem megkérdezni az orvost. 37. hetes kismama.
2008. nov. 23. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Igen a fej átmérőjét cm-ben osztva 3-mal, annyi kilogramm, tehát: 8,9:3=2,9 kg.

Persze ez csak megközelítő, mert nem lehet tudni mennyire duci a baba.

2008. nov. 23. 19:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót. Ezután már legalább én is ki tudom számolni a súlyát. :)
2008. nov. 23. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ne adj sokat erre, nekem a doki szamolta ki, azt mondta 2.55 kg, el voltam szornyen keseredve, ra egy hetre szultem es kiderult, hogy 1 kg-val tobb...egy het alatt biztos nem hizott 1 kg-t!
2008. nov. 23. 19:50
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Első vagyok és nem tudom ki szavazott le és miért, mert így számolják ki . Az utolsó mondatom pedig éppen arra utal, hogy lehet eltérés, mert nem tudni mennyi zsírréteg van a kicsin.

Szóvalaki lepontozott írjon már egy jobb választ mit én!

Remélem azért a kérdezőnek segítettem, egyébként az én babám adatai pont ekkorák 37 hetesen.

Üdv.

2008. nov. 23. 20:05
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Te jó ég, hát ezt jó tudni! Épp ma voltam ultrahangon, a babának minden mérete nagyobb mint az első kislányomnak volt ugyanígy 37 hetesen, egyedül a fej átmérője kisebb! Dél óta azon pánikolok, hogy nagy baba lesz, ennek tudatában még inkább! :( Nehogy félreértsd, nem pontoztalak le emiatt, sőt köszönöm az infót, így legalább lelkiekben jobban fel tudok készülni a szülésre!
2008. nov. 24. 18:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Mert most néztem meg a leletem, az szerepel rajta: BPD:78mm Magzat becsült súlya: 1780g.

Az előző számítás szerint 2,6 kg lenne. Nem túl nagy 32 hetesen. Vagy ez a számítás csak későbbre érvényes?

2008. nov. 24. 20:17
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
Háát, érdekes lenne, 6.3 a bdp-nk, kizárt, hogy 2 kilósak lennénk 25 hetesen...
2010. nov. 25. 13:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló vagyok és már mint látjátok jó régi a kérdés, de az előttem íróknak mondanám, hogy a fent említett osztva hárommal számítás csak a szülés előtti hetekre napokra érvényes..a kérdező a 37. hétre utaló kérdése.., hiszen a babák feje mérete jó ha max 10 cm, de a test a végső szakaszban rohamosan növekedik , így minél közelebbi az uh érték a szüléshez annál pontosabb az eredmény.

A korábbi súlybecslést nem tudom hogyan számolják, mert ott más adatok is kellenek. A 20 héten mondjuk 500gramm lehet.

2010. dec. 6. 22:20
 9/10 A kérdező kommentje:
40. hétre szültem, 3700 g volt a fiam születési súlya. :)
2010. dec. 20. 13:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom minden UH-on a megkapott leletre ráírják az aktuális becsült súlyt, legalábbis nekem eddig így volt. A sógornőmnek és bátyám barátnőjének is így volt és azt is mindig mondták nekik a 30 hetes UH-tól hogy kb. mennyire számíthatnak születési súlyra. Én úgy tudom hogy az UH-gép nem csak a fejkörméretből számolja a súlyt, hanem ehhez még a többi értéket is figyelembe veszi, hogy lábszárcsont hossz, haskörfogat, ilyesmik, nem tudom pontosan, de a doki biztos! :-)
2012. márc. 23. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!