Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes vagyok. Az orvosom...

21 hetes vagyok. Az orvosom nem vizsgált meg még hüvely alapján. Ha sexelek nem lesz baj? És ha nyitva a méhszájam?

Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......
2010. júl. 29. 12:57
 2/9 anonim ***** válasza:

én nem is értem, miért nem vizsgál meg. havonta járok, be kell, hogy nyúljon, ha meg akarja mérni a hüvelyem ph-ját, utána még egyszer benyúl, megnézi a méhszájamat, másik kezével a méhemet kivül tapintja ki, hogy meddig ér.

próbáljatok óvatosan sexelni, hisz nem tudhatod, minden rendben van-e ahhoz, hogy sexelhessetek.

2010. júl. 29. 13:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Úgy látszik nem minden orvos "szán erre időt". :S

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2010. júl. 29. 13:38
 4/9 anonim ***** válasza:

A Mo.-i törvények szerint szerintem nem kell megvizsgálnia. Itthon járok magánorvoshoz, és ott a terhesgondozási csomagban az első megjelenéskor van belső vizsgálat (én 8 hetesen voltam), és a következő csak 23. héten lesz. Ezek a kötelező vizsgálatok között vannak benne.

Kérdezőnek, szerintem mindenképp várd meg az orvosodat!

2010. júl. 29. 14:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Én a terhességem elején konkrétan rákérdeztem, hogy hányszor akar "turkálni" a szülészem. Normál esetben semmi gondom nincs a manuális vizsgálattal, de terhesség alatt nem vágyok rá. Azt válaszolta, hogy probléma mentes terhességnél 3* vizsgál. (Terhesség megállapításakor 6-8dik hét, 18-20dik hét és a 36dik, ahol kenetet vesz.)Ha nyitva lenne a méhszájad, azt az ultrahangon is látnák és szólnak miatta.
2010. júl. 29. 15:32
 6/9 anonim ***** válasza:
A dokim azt mondta, mikor szerettem volna a 20. hét körül méhszáj vizsgálatot, hogy "mi nem szoktunk csinálni".... Így elmentem máshova, és megnézettem.
2010. júl. 29. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Én sem úgy fogom fel, hogy turkál bennem. Egyrészt nagyon óvatosan vizsgálnak ilyenkor, másrészt engem is megnyugtat ha tudom, hogy ott is minden rendben van.
2010. júl. 29. 19:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is azt az elvet tartom, hogy minél kevesebbet "túrkáljanak" bennem ilyenkor. Amúgy is érzékenyebb ott minden.

Az orvosom végig hasi ultrahanggal nézett, furcsa volt, ezért utánanéztem, és rájöttem, sok orvos ilyenkor inkább csak hasival néz meg.

2010. júl. 30. 09:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Nincs fogadott orvosom csak szülésnőm.két hét múlva megyek vissza hozzá és akkor rákérdezek.
2010. júl. 30. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!