El lehet hagyni valamelyiket? Elevit, Magne B6, Jodid 100 ( mert elvileg nincs az elevitbe jód ), Neo-Ferro Folgamma ( vérszegénységre ). Napi 7 szem gyógyszer!
Huh, mennyi minden :)
Én a 25.héttől nem szedtem már az Elevitet, hanem helyette csak vasat + kálciumot. Magnéziumot én csak akkor szedtem, ha keményedett a hasam.
Ránézésre ebből a vas a legfontosabb, de én nem vagyok doki.
Persze függ attól is valóban, hogy milyen a vérképed, illetve mennyire változatosan étkezel.
Üdv.
Hát a jódot eleve csak véreredmény alapján, ha hiányod van akkor kellene, mert olyan szépen túl lehet adagolni, hogy észre sem veszed. Ezért nem szabad terhesen a betadine-t használni!
A másik túladagolható a vas, mert a vasraktárak ha feltöltődnek, onnantól a további adag kárt okozhat, ezért elég az elevit, hacsak szintén nem indokolja a véreredményed a vasszedést.
Egyébként nem a gyógyszerek számán múlik.
Szedj elevitet, ha nem vagy rosszul töle, magnéziumot, a többit érdeklődd meg a dokinál, hogy kell-e.
Én szedtem napi 9 magnesii-t, 3verapamilt, 2 salbutamolt 1vasat- ez 15 szem, de ez kellett.
Az elevitet a 20. héten abba kellett hagynom.
Szia! A jódot én sem értem, tényleg figyelj, nehogy túladagolás legyen belőlle. Annyi jód éppen elég amennyit a jódozott sóval magadhoz veszel.Az én dokim azt mondta vagy Elevit vagy Neo Ferro Folgamma.
Szerintem Te is kérdezd meg a dokidat, az a bizti, de nekem ez egyszerre túl soknak tűnik.
Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Köszi a válaszokat. Sajna mindet orvosi utasításra szedem. Szar a vérképem. De eléggé furcsálom, hogy valaki dokija vagy elevitet vagy Folgammát ajánl. Akkor tényleg túl leszek adagolva. :(
A 15 szemhez a 7 jobban hangzik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!