Szerintetek normális, hogy amikor terhes valaki nagyon sok nyavaja előjön?
Gondolok én arra pl.diétázni kell mert magasabb a cukor. Bacit is találtak a vizeletembe(aminek amugy nrm volt tünete viszont szedem a gyógyszert). Volt vérzésem (nagyon erős)hematóma miatt.Genetikára is mennem kellett. Nagyon selejtnek érzem magam. Pedig amúgy nem vagyok beteges típus és félek ,hogy a pici miattam az lesz. Valóban dohányoztam,de leraktam a baba miatt és vitaminokat is szedek ,próbálok eleget mozogni ha az idő engedi.Nem eszek rendszertelenül..sok gyümölcsöt ettem amíg nem lett beszabályozva..
Mit tehetnék még?
Köszönöm szépen a segítséget.
22+4
Az elsô terhességemnél mondhatni nem sok problémám volt. Fitt voltam, jól érzetem magam, tettem-vettem minden gond nélkül. 3 év telt el és a második terhességem alatt folyton volt vmi. Az életvitelét mit sem változott a 3 év alatt erre nem lehet fogni, max hogy öregedtem, de már az elsőnél se voltam fiatal.
Minden terhesség más. Attól, hogy vannak problémák alatta, a gyerek még lehet makk egészséges.
Nem az volt a kérdés, hogy neked volt-e a bajod vagy nem, hanem hogy normális-e ami a kérdezővel történik. Egyébként normális, mondom ezt úgy, hogy a mindennapokban nem volt szinte semmi bajom.
Hogy ne lökje ki magából a terhességet, a terhes nők immunrendszere takarékon működik, így pl. fogékonyabbak betegségekre. A hormonok miatt a hüvelyflóra PH értéke megváltozhat, ettől baktériumok szaporodhatnak el, ami táptalaja a betegségeknek.
A vér mennyisége megnő, viszont a tartalma azonos marad, ettől lesz sok terhes vashiányos.
A terhességi cukorhoz nem tudok hozzászólni, mivel semmi baja nem volt a cukromnak, és nem néztem utána.
A magzat elvesz magának mindent, így alakította ki a természet, emiatt kiszáradhat a bődöd ha nem iszol eleget, a vitaminraktáradat is leszipolyozza, azt is pótolni kell, a vitaminhiány meg betegségekhez vezethet.
Még ha szeded is a vitamint, a vészes hányás miatt elveszítheted egy részét, úgyszint a folyadéknak is, így természetes, hogy jobban lerobbansz.
Vannak kifejezetten terhesbetegségek amikre az emberek hajlamosabbak szert tenni terhesen, persze nem kizárólagosan, pl. ínyvérzés, epepangás, reflux stb.
A magas pulzus is kellemetlen, még ha terhesen magasabb is a határa, hiszen a vér hígabb, kevesebb oxigént szállít, gyorsabban pumpál, hogy pótolja.
Rengeteg, rengeteg változás történik, sok hormonálisan, sok immunrendszer szintjén.
Örülj ha neked könyű terhesség volt, elkerültek a problémák és ne dörgöld már mások orra alá pláne ne úgy hogy azt sugallod vele baj lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!