Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy amikor terhes valaki nagyon sok nyavaja előjön?

Figyelt kérdés

Gondolok én arra pl.diétázni kell mert magasabb a cukor. Bacit is találtak a vizeletembe(aminek amugy nrm volt tünete viszont szedem a gyógyszert). Volt vérzésem (nagyon erős)hematóma miatt.Genetikára is mennem kellett. Nagyon selejtnek érzem magam. Pedig amúgy nem vagyok beteges típus és félek ,hogy a pici miattam az lesz. Valóban dohányoztam,de leraktam a baba miatt és vitaminokat is szedek ,próbálok eleget mozogni ha az idő engedi.Nem eszek rendszertelenül..sok gyümölcsöt ettem amíg nem lett beszabályozva..

Mit tehetnék még?

Köszönöm szépen a segítséget.

22+4

#terhesgondok vanemégvalaki
2020. máj. 3. 07:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az elsô terhességemnél mondhatni nem sok problémám volt. Fitt voltam, jól érzetem magam, tettem-vettem minden gond nélkül. 3 év telt el és a második terhességem alatt folyton volt vmi. Az életvitelét mit sem változott a 3 év alatt erre nem lehet fogni, max hogy öregedtem, de már az elsőnél se voltam fiatal.

Minden terhesség más. Attól, hogy vannak problémák alatta, a gyerek még lehet makk egészséges.

2020. máj. 3. 12:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem az volt a kérdés, hogy neked volt-e a bajod vagy nem, hanem hogy normális-e ami a kérdezővel történik. Egyébként normális, mondom ezt úgy, hogy a mindennapokban nem volt szinte semmi bajom.

Hogy ne lökje ki magából a terhességet, a terhes nők immunrendszere takarékon működik, így pl. fogékonyabbak betegségekre. A hormonok miatt a hüvelyflóra PH értéke megváltozhat, ettől baktériumok szaporodhatnak el, ami táptalaja a betegségeknek.

A vér mennyisége megnő, viszont a tartalma azonos marad, ettől lesz sok terhes vashiányos.

A terhességi cukorhoz nem tudok hozzászólni, mivel semmi baja nem volt a cukromnak, és nem néztem utána.

A magzat elvesz magának mindent, így alakította ki a természet, emiatt kiszáradhat a bődöd ha nem iszol eleget, a vitaminraktáradat is leszipolyozza, azt is pótolni kell, a vitaminhiány meg betegségekhez vezethet.

Még ha szeded is a vitamint, a vészes hányás miatt elveszítheted egy részét, úgyszint a folyadéknak is, így természetes, hogy jobban lerobbansz.

Vannak kifejezetten terhesbetegségek amikre az emberek hajlamosabbak szert tenni terhesen, persze nem kizárólagosan, pl. ínyvérzés, epepangás, reflux stb.

A magas pulzus is kellemetlen, még ha terhesen magasabb is a határa, hiszen a vér hígabb, kevesebb oxigént szállít, gyorsabban pumpál, hogy pótolja.

Rengeteg, rengeteg változás történik, sok hormonálisan, sok immunrendszer szintjén.

Örülj ha neked könyű terhesség volt, elkerültek a problémák és ne dörgöld már mások orra alá pláne ne úgy hogy azt sugallod vele baj lehet.

2020. máj. 3. 12:56
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Így már nyugodtabb vagyok kicsit. Annyira akarom,hogy minden jó legyen de ezt nem én döntöm el. 🤭nembaj azért igyekszem😊
2020. máj. 3. 14:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez még terhességenként is eltérő. Pl en is cukros voltam. Pedig nem elek egészségtelenül. Csak a családomban mindenki cukros 50 fölött, uh van rá genetikai hajlam. Nekem volt szedulesem amit nem tudtak megmagyarázni semmivel pl. Genetikára nekem is kellett mennem egy teljesen inkokpetens orvos miatt. A czeizelbe csak néztek hogy mivan?! Szoval ne aggódj. Nem vagy ufó.
2020. máj. 3. 15:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az első elég nagy tévedésben él. Dohányoztam mielőtt teherbe estem , sőt veszélyes anyagokkal dolgoztam , ennek ellenére a vérképem tökéletes , semmilyen tünetem nem volt egész terhességem alatt. Egyszer nem hánytam , semmi bajom nem volt. A baba és az én adataimra is a doki azt mondta minden egyes UH alkalmával ,hogy könyvbeillő annyira jók. Szóval ez többnyire azon múlik milyen genetikád. Persze ,ha drogos alkoholista az ember akkor valószínűleg problémás lenne a dolog. Szóval ne aggódj rengeteg kismamát így "hazavágja" a terhesség de majd helyreáll :) Azon kívűl ,hogy figyelsz magadra , vitamint szedsz és rendesen étkezel mást egyelőre nem tudsz tenni. Kitartást! :)
2020. máj. 3. 18:13
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az allergiám erősödött fel, pedig pont azt vártam, hogy elmúlik terhesen. Ezen kívül eddig jól voltam, most a 37.héten érzem az áldott állapotot inkább terhességnek, már feküdni sem jó. Eddig azt hittem ez a kacsamenés, derékfájás is csak ilyen kismama hiszti, de tényleg nem az :) már ha valami leesik, meggondolom, kell-e az nekem mostanában :)
2020. máj. 4. 12:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Én lábujjal majomkodok, ha leejtek valamit. Azzal simán feltudom adni a kezembe a dolgokat :D
2020. máj. 4. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!