Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy amikor terhes valaki nagyon sok nyavaja előjön?

Figyelt kérdés

Gondolok én arra pl.diétázni kell mert magasabb a cukor. Bacit is találtak a vizeletembe(aminek amugy nrm volt tünete viszont szedem a gyógyszert). Volt vérzésem (nagyon erős)hematóma miatt.Genetikára is mennem kellett. Nagyon selejtnek érzem magam. Pedig amúgy nem vagyok beteges típus és félek ,hogy a pici miattam az lesz. Valóban dohányoztam,de leraktam a baba miatt és vitaminokat is szedek ,próbálok eleget mozogni ha az idő engedi.Nem eszek rendszertelenül..sok gyümölcsöt ettem amíg nem lett beszabályozva..

Mit tehetnék még?

Köszönöm szépen a segítséget.

22+4

#terhesgondok vanemégvalaki
2020. máj. 3. 07:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
22%

Nem.

De ez osszefugg az elotte levo eletmododdal

Ha gyereket akarsz akkor az elso ev a minusz 1 legalabb ennyi idovel elott fel kell kesziteni a azervezetedet. Eletmod valtas pl tobb mozgas jobb etelek vitamin

Ennyi ido kell szules utan is h benned minden helyre alljon ..

Amugy ne erzedagad annak hol felesleges stresszeled magad ezzel is! Neked igy reagal a azervezeted.

2020. máj. 3. 08:00
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Előfordulhat. 22 évesen estem teherbe semmi bajom nem volt előtte, aztán vashiányos lettem (infúzió kellett) végig hánytam a terhességet és marékra szedtem a vérnyomáscsökkentőt majd a végén toxémia és agyi keringési zavar lépett fel és sürgősségi császároztak altatásban. A 26. héten elkezdett folyni a magzatvíz,de szerencsére sikerült vissza tartani. Időre született a kislányom és egészségesen csak én voltam lerobbanva utána. Vért kaptam stb. A vérnyomásom még utána fél évig hol alacsony hol magas volt. 14 hónap telt el a szülés óta és egészségügyileg teljesen rendben vagyok,de még mindig nem az igazi.
2020. máj. 3. 08:08
 3/17 anonim ***** válasza:
14%
Nekem semmi bajom nem volt egyik gyerekkel sem!Még csak a lábam sem vizesedett.
2020. máj. 3. 08:14
 4/17 anonim ***** válasza:
72%

Nekem semmi bajom nem volt terhesség alatt. Minden vizsgálat eredménye szuper volt. Egyedül a vasam volt alacsony a második labornál, akkor kellett vasat szednem.

Meg a végére brutál vizes lettem, 2 számmal nagyobb papucsban jártam tavaly nyáron :D

2020. máj. 3. 08:46
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Elso csak rad akar ijeszteni, hulyeseg. Igeen elmeletileg tokeletes egeszsegi allapottal kene terhesnek lenni. Mondjuk ezt a vilagban mikor a csapvizben muanyag reszecskek vannak...

Ez nem a te hibad, egyszeruen ilyen lapokat osztott az elet, probald ebbol kihozni a toled telheto legjobbat. Nem lesz gond, nyugodj meg. Ha esetleg hajlamosabb vagy nehezen viselni a terhesseget, az sem kell h a te hibad legyen. Lehetsz genetikailag igy osszerakva, arrol meg ki tehet...te? Szuleid?

Erted mire celzok.

Csak nyugalom.

2020. máj. 3. 09:26
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

"De ez osszefugg az elotte levo eletmododdal"

Vagy egyáltalán nem.

Nem dohányoztam, nem ittam, nem hajtottam túl magam. Ellenben egészséges életmódot éltem, sportoltam, jól táplálkoztam. Semmilyen betegségem nem volt. Véreredmémyeim tökéletesek voltak. Túlsúly nuku.

"Ennek ellenére" gallyra vágott mindkét terhességem. ;)

2020. máj. 3. 09:29
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Sok múlik a genetikán is. A hormonális változás bekapcsolhat egy sor olyan dolgot, ami addig nem jött elő. (Kamaszoknál és klimaxnál is dettó ez van.) Ismerek olyat, aki allergiás lett napfényre vagy gluténra, pszichés betegségek (pánikroham, depresszió) is előfordulnak, sokaknál derül ki a trombózishajlam, vérnyomásuk, pajzsmirigyük "elszáll", cukor is olyan, hogy remélhetőleg terhesség után elmúlik, de gyanúsan öregen újra elő fog jönni. Hormonálisan a terhesség olyan, mintha tényleg menopauzád lenne.

Aztán persze az életmódtól is függ. Gerinc- vagy más mozgásszervi bajok is gyakoriak, mert mondjuk előtte is hanyag volt az illető tartása, ülőmunkát végzett, vagy pont sokat pakolt. Erre rájön egy nagy has és a hormonoktól kilazult ízületek. A baba sok tápanyagot is elvon a szervezettől - tehát ő egészséges lesz, akkor is, ha végighányod, de ha nálad valami alacsony, akkor jönnek a rossz fogak, csontritkulás, vashiány, mindenféle gyulladások (bár ezek is összefüggnek a genetikával is). Plusz ugye a baba valahol egy idegen test a kismama szervezete számára, ezért, hogy ne lökje ki, az immunrendszer is alacsonyabb fokozatba kapcsol, ezért gyakoribbak a mindenféle akárcsak olyan fertőzések, gombák, bacik amik normál esetben is jelen vannak bennünk, tehát elkapni sem kell, de most túlszaporodhatnak.

Szóval teljesen egyéni, ki milyen kártyát kap. Így csináld úgy, ahogy tudod és ne hibáztasd magad. A terhesség már egy kényszerpálya. Igyekezz egészségesen élni, ne hagyd el magad, mozogj, egyél kiegyensúlyozottan, de a többi nem azon múlik, milyen ügyes vagy.

Filozófiailag meg :) ez valahol bevezetés az egész gyereknevelésbe. Azt tanuljuk meg anyaként, hogy hiába eme modern kor, nem mindig úgy alakul, ahogy terveztük, és sokszor kell alkalmazkodni.

2020. máj. 3. 09:32
 8/17 anonim ***** válasza:
33%
Na a sok irigy felébredt😂😂😂😂Nekem nem volt semmi bajom az már fáj egyeseknek.😅🤦‍♀️🤦‍♀️De ha nem volt,nem fogom azt írni hogy volt.
2020. máj. 3. 09:59
 9/17 A kérdező kommentje:

Én nem írígylem azokat akiknek semmi bajuk. A barátnőimnek is mind semmi bajuk nem volt. :)

Csak szerencsétlennek érzem magam. Előtte is sok vitamint szedtem és sokat mozogtam. Már a munkámból adódóan is. És attól,hogy a cukrom picit magasabb egyáltalán nem vagyok túlsúlyos. Most 22 hetes vagyok Kb 5kg plusznál tartok,ami szerintem egyáltalán nem sok ,főleg hogy a babám is szépen növekszik.Mégis benne van az emberben a félsz,hogy baja lesz a babónak. Mert sem édesanyám sem nővérem nem kapot ilyen szörnyű eredményeket.

Tudom sokban befolyásol az életmód.

Viszont ha belrgondolok,hogy sokan fittyet hánynak arra hogy kismamák és dohányoznak,isznak...és semmi baja a babónak.

Tehát ha ezt is figyelembe veszem,akkor akkorát nem is befolyásol az életmód...viszont akkor ezek szerint én vagyok a suta a családban.Vagyis inkább genetika mint életmód.

2020. máj. 3. 11:14
 10/17 anonim ***** válasza:
67%

Nem a terhesség hozza elő a "nyavaLYák" legnagyobbrészét, csak akkor derül ki, mivel rendszeresen kell vizsgálatokra járni. Nekem is az első terhességemnél derült ki, hogy durván vashiányos vagyok, mert előtte nem vizsgáltattam magam, nem volt miért.

A terhességi cukor kivételével szinte bármelyik egyéb dolog lehet olyan, ami már korábban is fennállt, csak nem tudtál róla, mert nem okozott tüneteket.

2020. máj. 3. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!