Mikor jelentenétek be a terhességet a munkáltatónak? Most vagyok a 9. hétben. A 12. hétben csak vagy már most?
Január közepétől dolgozok, a betanulás 4-5 hónap lett volna, ha nem jött volna közbe a vírus.
Van telefonos és személyes tanácsadás is. A telefonos tanácsadást már egyedül csinálom, a betanulást a személyes tanácsadásra, ami bonyolultabb, a vírus előtt elkezdtem, ami aztán abbamaradt, mert nem fogadtunk aztán ügyfeleket. Ez a betanulás valószínűleg május elején folytatódik, ami továbi egy-másfél hónapot vesz igénybe. Mikor elkezdődne újra a betanulás, akkor leszek 10-11 hetes.
A 12. hétig nem igazán szólnék, mivel tavaly is volt egy missed ab-om a 10. héten és ha most is ne adj isten úgy sülne el, akkor félek, hogy elküldenének, mert tudnák, hogy próbálkozunk.
Viszont a másik oldalon meg lehet, most szólnék, mert nem tudom, hogy reagálna a főnökség, ha a betanulás közepette bejelenteném, hogy terhes vagyok. Mert akkor logikusan nézve lehet, hogy el sem kezdenék a betanítást a személyes ügyfélszolgálatra, hanem arra a pár hónapra szeptemberig maradnék a telefonnál, hisz úgysem tudnám sokáig csinálni a személyes ügyfélszolgálatot, csak 2-2,5 hónapig, ha aztán anyaságira megyek.
Emellett van egy másik új kollégám is, aki két héttel utánam jött és lehet, hogy őt tanítanák be akkor helyettem, ha szólnék most a terhességről. Viszont ugye ezt nem lehet tudni, mennyire érné meg nekik engem betanítani, ha aztán egyedül 2 hónapot dolgoznék a személyes ügyfélszolgálaton.
Kérlek titteket, akik azt akarják kommentálni, hogy miért egy új munkahely elején esek teherbe, azok kíméljenek, mert nem tudjátok az előzményeket.
6-os vagyok.
Nekem picit hasonló volt, de csak annyiban, hogy magas pozícióba kerültem, félév után lettem terhes. Összesen 1 évet voltam a poziban.
Engem is fordalt a lelkiismeret, hogy épp hogy betanultam (külföldi utak stb) és már megyek is.
De multi cégnél senkit nem érdekelt. Lett utod, aztán megoldottak mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!