Pozitív lett a tesztem 5 nap késés után. 😍 Ezután mi a kivetkező lépés, főleg a koronavírus kellős közepén?
Szerettünk volna babát idén vagy jövő évben, de azért kicsit hirtelen jött és el vagyok veszve, ráadásul nem jelentkeztem át a régi háziorvosomtól sem még tavaly óta. Ilyenkor első a háziorvos, aki majd ad beutalót vervetelre illetve vedonohoz? Valamint választhatok nogyogyaszt? (Egyik barátnőm annak idején ajánlott egyet)
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Először is, gratulálok! :)
Jelenleg annyi a teendőd, hogy ha eddig nem tetted, szedj terhes vitamint. (És persze szükséges keretek között életmódváltás - azaz nincs alkohol, nincs rollerezés munkába, ne cipekedj nehezet a piacról stb.)
Ha nincs panaszod (azaz nem görcsölsz, nem vérzel), akkor is hívd fel a választott a nőgyógyászt időpontért, kb 2 hét múlvára.
A vizsgálat hüvelyi ultrahangot jelent majd, megnézik hogy méhen belüli-e a terhesség, van-e szívhang stb.
Amikor ez megvan, hívd fel a tartózkodási helyed szerint illetékes védőnőt (itt nem választhatsz, területileg illetékes védőnő van és kész)
Nem baj, ha nem vagy bejelentve, ha albérletben élsz stb. akkor is az adott címhez tartozó védőnőt kell hívnod, aki majd időpontot ad, és kb havonta egyszer találkozol vele is.
Jó tanács: nyugodtan telefonálj mindenhova amint tudsz, nehogy az legyen, hogy "sajnos csak 4 hét múlvára tudok időpontot adni..."
Ha pedig bármi problémát tapasztalsz addig is (görcs, vér), amíg nincs "saját" orvosod, akkor szépen felhívod az ügyeletes nőgyógyászatot (kórház, rendelőintézet) és követed az útmutatásukat.
Nyugodt babavárást:)
Na de azért elmész nőgyógyászhoz ugye?
A körzetihez mindenképp, ha a választott orvos nem is fogad. Meg kell állapítaniuk a terhességet, illetve hogy méhen belül, jó helyen van, van szívhang stb.
Hívd fel a körzetes rendelőt, kérdezd meg, hogy mi az eljárás.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!