A koronavírus miatt sorban mondják le az orvosi időpontokat. Ki, Mit csinál ilyen esetben?
9 hetes terhes vagyok, lassan 10. Nem jutottam még el orvoshoz, sorban mondják le az időpontokat, pedig magánba mennék. Legközelebb 03.23-án megyek azt már nem engedem lemondani , mert ez lenne az első uh. Felmerült bennem a kérdés,hogy mi lesz így. A védőnő már nem fogad embereket , csak telefonon, az összes orvos is..
Gondolom nem egyedül vagyok ezzel a kérdéssel, van még itt valaki aki így járt?
Szia, én is magánba járok, de ez egy magánbiztosítással kombinált szolgáltató, itt külön megkérdeztem, mi lesz az időpontokkal, és azt mondták, semmi változás, mind marad.
A kötelező ultrahangokat, terhesgondozás kötelező elemeit meg kell csinálniuk az állami ellátásban is, az pont olyan ellátás, amelynek elmaradása állapotromlással járhat. a 12. heti ultrahangot kötelező nekik megcsinálni, nem mondhatják le.
De a védőnő látogatás nem kötelező? Mert nekünk a városban már ő sem fogad senkit. A magánorvosi rendelő is bezárt már. A háziorvos csak telefonon "fogad".
Első terhességem, vagyis az első aki reméljük egészségesen meg is születik.
Köszönöm a válaszokat! 🥰
Én pont ma beszéltem a védőnőmmel, bár nekem már kiskönyvem legalább van, de mondta, hogy mivel nem indokolt, így inkább halasszuk el az esedékes találkozást. Szerintem egy kiskönyv kiállítását még vállalnia kell, az a mondhatni halaszthatatlan ellátás része.
Viszont nekem is azok az információim vannak, hogy a kötelező vizsgálatokat a terhesgondozás alatt elvégzik. Genetikai ultrahangok, a kötelező vérvételek, 36. héttől a ctg, ilyesmi. Én most 22 hetes vagyok, nekem pont nincs semmilyen vizsgálat kilátásban egy ideig, viszont ha panaszom lenne (mármint olyan panaszom, ami miatt tényleg indokolt orvoshoz menni, pl erős görcsök, vérzés, mittudomén), akkor is fogadniuk kellene, mert az már sürgősségi ellátásnak minősül. Legalábbis, én így tudom.
Jaj de jó, köszi!
Nem tudom,hogy ez most annak számít-e, nekem mondjuk sürgős, de semmi bajom igazából, viszont szeretném látni hogy jó helyen van-e a baba, meg hogy rendben van-e, szívdobogás stb. Még a 12. Hét előtt. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!