Munkahelyeteken Ti mikor szóltatok, hogy babásak vagytok és meddig vállaltátok a munkát?
Figyelt kérdés
Nálunk elég furi a helyzet, ugyanis itt nem nagyon szeretik a babás dolgozókat. Nem akarok túl korán szólni, de azért nem akarok velük sem kitolni. Most vagyok 5 hetes!2010. júl. 28. 08:08
11/14 anonim válasza:
Én mindig is nagyon jóba voltam a főnökömmel, így azonnal elmondtam neki, hogy tudjon róla, és ne érezze azt, hogy átvágtam. Pedig próbaidős voltam még éppen. Persze volt olyan "kedves" kollega aki próbált keresztbe tenni...
Az utolsó előtti napig dolgoztam. No nem így terveztem. Március 11-re voltam kiírva, és úgy gondoltam, hogy február 15-ig fogok dolgozni. Erre február 9-én hajnalban elkezdett szivárogni a magzatvizem. Írtam reggel sms-t a főnökömnek, hogy bocsi, de ma már nem tudok bemenni...
12/14 anonim válasza:
én egy élelmiszerboltban dolgoztam (hideg hűtők, ládák pakolása...) és az 5 héten elkezdetem barnázni, és az orvos azt tanácsolta ha szeretnénk ezt a babát akkor hagyjam ott!! és ezt is tettem nagyon szeretném ezt a kispöttömöt, ugyhogy én a legeleje óta itthon vagyok, most megyek majd a 12hetes uh-ra, izgulok is hátha megmutatja milye van :)
13/14 anonim válasza:
Az hogy ki mikortól nem dolgozik az nagyban függ attól,hogy mennyire nehéz a munkája.Ha pl. emelgetni kell akkor kérni kell a munkáltatót,hogy adjon könyebb munkát.Ha nem tud adni,akkor köteles fiztni az állásidőt,ill. a dolgozó elmehet táppénzre és a munkáltató emiatt nem rúghatja ki!
14/14 anonim válasza:
Megvártam, amíg betöltöttem a 12. hetet, utána azonnal szóltam. Dolgozni a 20. hétig dolgoztam, mert állandóan beteg lettem (középiskolában tanítottam) és az orvosom jobbnak látott táppénzre venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!