11 hetes terhességnél elmehet a magzat minden tünet nélkül?
Nem biztos, hogy kezdetben van tünet, ha mondjuk nem lepényi oka van, hanem "csak" magától meghal a magzat.
Ha nem indul be a vetélés, előbb-utóbb vérmérgezés (halott magzat szindróma) alakul ki, tehàt lesz tünet, de nem bizzis hogy azonnal.
De azért ebben a korban alacsony már/még a vetélési kockázat, mert a nagy bajok már kiderültek, más nagy bajok később jöhetnek.
Próbálj ne erre gondolni, de sajnos nekem 9 hetesen leállt a szívverése, nem volt semmi tünet, csak UH-on derült ki. Olvastam neten, hogy sokszor tünet sincs.
Webbetegen olvastam: "A vetélés a korai terhességben gyakori; az első trimeszter során a terhesség elvesztése az igazolt terhességeknél körülbelül 10-25%. Általában azt gondolnánk, hogy a vetélés mindig erős vérzéssel, erős fájdalommal jár, eszünkbe sem jutna, hogy néha a vetélés tényét csak egy ultrahang vizsgálat során tudjuk megállapítani. Ezt az esetet „missed abortion”-nak hívjuk, vagyis olyan vetélés, amikor a terhesség fejlődése megszakad, nem látunk az embriónál szívműködést, de a vetélés folyamata nem indul be."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!