Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Árt a magzatnak, ha akkor...

Árt a magzatnak, ha akkor iszom alkoholt amikor ő már a pocakomban van, de én még nem tudok róla? (például az első hónapban)

Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 22:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én ittam, szülinapi buliban. A dokinak mondtam, és azt mondta, hogy az első 6 hétben a magzati sejtek korlátlan regenerációra képesek, így vigyáz a magzatokra a természet, hiszen ennyi idős terhesen még nem is tudjuk, hogy ott a kicsi.

Úgyhogy nyugi, kutya baja nem lesz:)

2010. júl. 27. 22:06
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, szerintem én is ittam alkoholt, amikor még nem tudtam róla, hogy terhes vagyok. Ha jól számolom, olyan 3 hetes lehettem, amikor koncerten voltam, ittam is jópár sört, de még nem tudtam róla, hogy baba lesz. Most már majdnem három éves, egészséges nagyfiú :)
2010. júl. 27. 22:06
 3/15 anonim ***** válasza:
nem.
2010. júl. 27. 22:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Még nem várom ám, csak érdeklődtem:) Köszi a válaszokat!!
2010. júl. 27. 22:12
 5/15 anonim ***** válasza:
Én már terhes voltam a lányommal mikor egy borfesztiválon voltunk és elég jól becsíptem! A csajszi azóta 2 éves makk egészséges nagylány!
2010. júl. 27. 22:29
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem.Amíg nem ágyazódik be,nincs "kapcsolatban" Veled.Én nyár végén estem teherbe,és mivel jó idő volt nem vetettük meg az esti sörözős partikat...a fiam 2 éves,és kicsattan az egészségtől
2010. júl. 27. 23:16
 7/15 anonim ***** válasza:

ha szerencséd van nem árt, ha nincs szerencséd árt :( szóval, ha teheted ne igyál!

[link]

[link]

[link]

2010. júl. 28. 00:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Előzőhöz szólva a magzati alkohol szindróma akkor alakul ki, ha a terhesség alatt folyamatosan alkoholt fogyaszt a kismama, tehát napi szintem többet, mint egy pohár bor ( alkoholisták). Na már most én nem azt mondom, hogy akkor nyugodtan iszogassanak a kismamák, de heti egy-két pohárka jó minőségű vörösbortól nem lesz baja a picinek.
2010. júl. 28. 06:34
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek van igaza, ez így van.Sajnos én is így jártam.Szilveszterkor már terhes voltam.Pezsgőztem, cigiztem.Néha itthon is romantikáztunk egy kis borral.Sőt! Forralt bor hatása alatt fogant a kislányom:))Én is aggódtam, de láttam a tv-ben egy műsort Dr.Czeizel-lel.Ő mondta, hogy az első 6 hétben még szándékosan se lehetne ártani a babának.Egyrészt mert nincs még közvetlen kapcsolat az anyai keringéssel, így ő nem kap belőle.Másrészt mert az őssejtek korlátlan regenerációra képesek.Ráadásul a mindent vagy semmit törvénye érvényesül.A legkisebb hibát vetéléssel oldja meg a természet.De ha nincs vetélés, akkor makk egészséges a kicsi.A pozitív teszt óta én se ittam, de szerencsére minden eredményünk ideális.A magzati alkohol szindrómához tényleg rendszeres alkohol fogyasztás kell, amikor már működik a méhlepény, és eljut szegénykéhez.
2010. júl. 28. 06:55
 10/15 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy jól sikerült szombat estém, mikor még nem tudtam róla, hogy babát várok. 3-4 hetes lehettem, nyár volt, szalonnasütésnek indult, és elég jó kis buli kerekedett belőle. Alkohol, cigaretta, még a szivar is becsúszott... Hál' istennek nem történt semmi baj.

Engem még röntgeneztek is, mielőtt megtudtam volna, hogy terhes vagyok. No nem a buli sikerült ilyen jól, hanem nem vettem észre egy lépcsőfokot, amin sikerül elég szerencsétlenül átlépnem. Muszáj volt röntgent csinálni, mert alig tudtam lábra állni....

Mondtam a dokinak is, hogy volt röntgenem, de mondta, hogy nem okozhatott problémát, mert a bokámat röntgenezték. Meg a hasamra tettem azt a nem tudom mit, amit röntgennél adnak...

2010. júl. 28. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!