Nyakdugó idő előtti távozása. Már több mint 1 hete jön darabokban hol sárgás, hol fehéres, kocsonyás. Voltam ügyeleten is és a saját nőgyógyászomnál is, azt mondták az még korán lenne, kinyílva nem vagyok, a méhszáj zárt. Mit tegyek? Tapasztalatok?
Igen, terhesség előtt nekem is volt ilyen :)
Minden esetre köszönöm hogy megnézted a képet és véleményt írtál.
Megkérdezhetem miben volt más a nyákdugó mint ez? :)
Én a 20. héten veszítetett el az ikerbabáimat, méhnyak elégtelenség miatt. Egyetlen tünetem a 'zselé állagú' folyás volt; se vérzés, sem görcsök sosem voltak.
Amikor bementem ezzel az ügyeletre, már nem volt méhnyakam, több, mint 2 ujjnyira nyitva voltam, és már a magzatburok is a hüvelyben volt...
Saját -sajnálatos- tapasztalataim alapján két dologgal tudlak megnyugtatni:
1. A 'zselé' tényleg zselé; a 'darabos' tényleg darab. Szóval nem egy nagyobb mennyiségű folyás, ami egyszerre távozik, hanem tényleg darabok 'potyognak' ki. Nekem teljesen átlátszó volt, semmi barnás-véres izé, és egyből tudtam tapasztalat nélkül is -első terhesség volt-, hogy ez nem folyás, és nem normális; semmi kétségem sem volt, mert ilyet még soha addig nem láttam.
2. A fent leírtakat is már csak akkor tapasztaltam, amikor már nagy baj volt, és már semmit sem tudtak tenni; szóval én sem hinném, hogy zárt, és megfelelő hosszúságú méhnyaknál ez nyákdugó lehet.
Viszont a helyedben mindenféleképpen, és sürgősen kieszközölnék egy leoltást (akár magánúton is), mert ez simán lehet fertőzés, ami viszont kezeletlenül vezethet vetéléshez, koraszüléshez.
Ha kórokozó van, akkor kimutatja a tenyésztés, aminek az eredménye általában 3-5 nap szokott lenni.
Én azért nem várnék arra, hogy majd ők hívnak. A jelenlegi kaotikus állapotok mellett simán elmehetnek egy ilyen mellett. Én felhívnám Őket. A te gyereked nekik csak egy sok közül. Neked viszont nagyon fontos ez az eredmény, hogy biztonságban tudhasd. Szóval én kinyomoznám, hogy ki tud tájékoztatni az eredményemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!