Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a baloldalamra fekszem...

Ha a baloldalamra fekszem mindig elkezd mozogni a baba. Nem szeretheti ezt a pozicíót?

Figyelt kérdés
Akármikor a baloldalamra fekszem rögtön érezhető, hogy mocorog,rugdal, a hasam is van, hogy kitüremkedik akkorát. Nem tudom eldönteni hogy miért, lehetséges hogy neki kényelmetlen?
2020. ápr. 13. 13:27
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Szia

Nekem baloldalt van a babám, 18+3 hétben vagyunk és nekem sem szereti ha azon az oldalt fekszem.

Bár van rá példa hogy nem fáj ha arra fordulok, de nagyon ritka.

Így azt gondolom a pozícióval lehet baja.

2020. ápr. 13. 13:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem se szereti szerintem a baloldalt. Jobboldalt kevésbbé agresszívan rúgkapál.
2020. ápr. 13. 13:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia, nálam is jelzett a baba, ha x póz nem tetszett neki. Ilyenkor vagy sétáltam picit a lakásban, vagy pózt váltottam.
2020. ápr. 13. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Pedig a jobb oldalon fekvés rontja a vénás visszaáramlást (vena cava kompresszió).

Én vena cavás voltam, 34.héten àjulás miatt kórházba kerültem, és ahogy feküdtem CTG-monitoron és picit jobbra fordultam, berohantak vagy 5-en, hogy leesett a szívhang. Majdnem sürgòs császár lett.

Aztán folyadékpótlás és pár nap után hazaengedtek, de utána nem mertem jobbra feküdni (mondjuk rosszul is voltam azonnal).

Persze a Tied lehet, hogy nem ezért mocorog többet bal oldalon (ha nincs elég keringésük, akkor mozognak keveset), de ha van panaszod jobboldalt vagy háton, akkor azért ez is lehet.

2020. ápr. 13. 14:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Amennyire én tudom, a vena cava a gerincen húzódik végig, és a háton fekvés okozhat problémát a vérellátásban.

Jobboldali alvás a gyomor formája miatt okozhat refluxos problémát, de az nincs a babával összefüggésben :)

[link]

De lehet rosszul tudom.

2020. ápr. 13. 14:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak jobb oldalon fekve tudtam aludni, ha véletlen atfordultam, rögtön tombolásba kezdett és fordultam is vissza.
2020. ápr. 13. 14:57
 7/10 anonim ***** válasza:
69%

A gerinctől kicsit jobbra van. A háton és jobbra fekvő helyzet is problémás lehet, bár nyilván függ a baba helyzetétől, a lepény tapadásától vagy az egyéni anatómiájától is.

Én pici vagyok és 4,5kg volt a babám, az egész vénás visszaáramlásom egy katasztrófa volt, csak járás közben nem ájuldoztam. A császár után (végül 42.hét volt) mondta az orvos, hogy teli volt a méhem felszíne kitágult vastag visszerekkel.

Szóval lehet én vmi anatómiai zsákutca vagyok, de én jobbra sem tudtam fordulni.

2020. ápr. 13. 15:33
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
De amúgy rosszul lévő terhesnél, de vena cavásnál még a szülésnél is a balra fordítást javasoljàk.
2020. ápr. 13. 15:37
 9/10 anonim ***** válasza:

31. hétig addig rugdalt, nem kedvesen, míg fel nem ébresztett és számára kényelmes pozíciót nem találtam. A hátamon ugye nem merek (most már nem is tudok) aludni, a bal oldalamon nem enged, a jobbon talán, ha kicsit ki fordultam hátra, úgy, hogy párnával megtámasztottam a hátam, a lábam minimum félig kinyújtottam és a kezem se hagytam a hasamon. Az elmúlt egy hétben pozíciót váltott, így ha teszek párnát a térdem közé engedi a bal oldalt egy kicsit, de nagyon megfájdul a hátam tőle, a jobb oldal a savam miatt necces, de jó magas fejaljjal+pár szem Renee-vel bírható.

Mindent összevetve: nem szeretem az éjszakákat.

2020. ápr. 13. 15:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként jelenleg a legkényelmesebb pozícióm a kb félig ülő, hátam 2 memóriahabos párnával kitámasztva, a lábam nem nyújtva, hanem olyan pillangó állásban, tehát a talpaim össze, ölem nyitott, térdeim az ágyon. Nyújtásnak is jó :D
2020. ápr. 13. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!