18 hetes kismama vagyok fogfájással elmentem a fogászatra, majd ott nurofen gyogyszert ajánlott a fogorvos amiről le is beszéltek a gyógyszertárban, helyette homeopátiás gyógyszert ajánlottak fogamra: Arnica montana 15 ch -t. Lehet azt szedni?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 3. 09:21
1/14 anonim válasza:
Én nem hiszek a homeopátiás bogyókban. Ezzel az erővel szerintem ne szedj semmit, ugyanott leszel. Egy szem Nurofentől semmi bajod nem lesz. Én inkább a Nurofenre szavaznék.
Egyébként a betegtájékoztató azt írja, hogy a terhesség első két szakaszában szedhető, csak konzultálni kell a kezelőorvossal, na most neked orvos ajánlotta annak tudatában, hogy terhes vagy. Meg aztán nem rendszeresen szándékozod napokig naponta több szemet bevéve használni, csak fájdalomcsillapításra, innentől fogva ártani nem fogsz vele.
2/14 anonim válasza:
Egyet értek az elsővel a homeosbogyó csak pénz kidobás. A nurofen inkább ha szeretnéd hogy használjon.
3/14 A kérdező kommentje:
Annyi helyen olvasom hogy vetélést okozhat, inkább akkor várok jövőhétig és megkérdezem a nőgyogyászt ő mit ajánl. Köszi a válaszokat
2020. ápr. 3. 09:43
4/14 anonim válasza:
Hát, szerintem homeopátiás cuccal az ég világon semmit sem érsz, ha tényleg fáj valamid...
5/14 anonim válasza:
A fájdalommal, illetve a gyulladással, ami nálad nagy valószínűséggel fennáll, sokkal többet ártasz, mint a Nurofennel. Nem akarlak semmire rábeszélni, de egyetlen szem Nurofentől nem fogsz elvetélni, viszont megszűnik a fájdalmad, illetve csökkenti a gyulladást.
6/14 anonim válasza:
Ha igazán begyullad és lázas is leszel, azzal sokkal többet ártasz a babának, mint 1-2 szem Nurofennel. A homeos bogyót hagyd, annyi erővel tictacot is szedhetsz. Sőt, mivel gyógynövényes, az is árthat akár.
7/14 anonim válasza:
Ha a patikába tudták, hogy terhes akkor olyan gyógynövényes cuccot nem adnak ki ami árt.Ettől függetlenül, mivel gyulladásban van a fogad én is azt írom inkább szedd a nurofent, mert a gyulladástól lehetnek bajok.
8/14 anonim válasza:
Én nem is értem, fel nem foghatom, hogy a gyógyszerész (remélem az volt, nem "csak" egy gyógyszerkiadó asszisztens) hogy a pcsába mondhatott ellent az orvosnak??? De komolyan! És te meg még hallgattál is rá, mert nyilván ő jobban tudja, ezért nem vettél és nem szeded be a nurofent? Az ész megáll!
9/14 anonim válasza:
Vidd vissza, és vegyél rendes vyógyszert
10/14 A kérdező kommentje:
Jelenleg nem fáj 2 napja fájt ami miatt elmentem orvoshoz, a gyógyszert vésztartalékra gondoltam itthonra ha elkezdene fájni. De mivel amit mondott az orvos azzal kapcsolatban sok ellentmondást olvastam így gondoltam elhanyagolható hiszen jelenleg nem fáj és mivel ő is azt mondta akkor vegyem be ha éppen fáj tehát ő ezt fajdalom csillapításra adta nem gyulladás csökkentésre. Inkább hallgatok a nőgyógyászomra és majd amit ő ajánl olyan fájdalomcsillapítót veszek be az ő szaktudásában ebben az esetben jobban bízok olyan téren hogy milyen fájdalomcsillapítot alkalmazhat egy kismama.
2020. ápr. 3. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!