Menzesz szerű görcs a második trimeszterben normális?
Nem. A menstruáció-szerű görcsölgetés egyáltalán nem jó, mert nyithatja a méhszájat. Lehet, hogy ártalmatlan, de baj is lehet. Az első terhességemnél rosszat jelzett 23 hetesen. Görcsölgettem mensi-szerűen. De nem nagyon, simán főztem, mentem boltba stb. mellette, teljesen normális "velejáró" kellemetlenségek gondoltam. Aztán egyik este megjelent egy csepp vér. Na, akkor irány a kórház, kinyílt a belső méhszáj is, onnantól visszafordíthatatlan a dolog, nem telt bele 24 óra és elvetéltem. (Értsd: megszületem) Ha előbb bemegyek, mielőtt kinyílik a méhszáj, talán vissza lehetett volna tartani a szülést.
Szóval, menstruációs görcs esetén meg kell nézetni, hogy vannak-e fájások és hogy áll a méhszáj, hogy ha kell még IDŐBEN közbe lehessen lépni, vagy ha hála Isten nincs baj, csak több pihenés kell, meg lehessen nyugodni.
A legjobbakat kívánom! Nézesd meg magad, ameddig orvoshoz jutsz, addig pedig pihenj!
2-es vagyok, a 39. hetet töltöm holnap :)
A 26. héten kellett befeküdöm emiatt, kaptam tüdőérlelőt, antibiotikumot, tonna szám szedtem a magnéziumot , de szerencsére azóta minden rendben.
Te jobban vagy?
Kedves Kérdező!
#1 válaszoló vagyok
Köszönöm, kedves vagy! Nekem ez nem friss élmény, azóta szerencsére már három gyerekem, így feldolgoztam a történteket.
Nehéz pontosan felidézni, de relatíve nem volt sokáig mensis görcs a vérzés előtt, talán 24-36 órát mondanék. Ami már korábban jelentkezett, az egy enyhe hüvelyi nyomás volt 4-5 napig mindezt megelőzően, de szintén nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Azért sem, mert a vetélés előtt kereken egy héttel vizsgált az orvosom és 3000-es volt a méhszáj.
Ne ess pánikba, nem lesz baj, de figyelni kell a jelekre és inkább tízszer lássanak fölöslegesen, mint egyszer későn!
Minden jót, vigyázz magatokra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!