Mik a leggyakoribb terhességi tünetek az első 3 hétben?
Ha a terhesség tényleges első hetére gondolsz, akkor semmi, mert még nem is vagy terhes, Menstruáció, és peteérés, a beágyazódás csak a 3. hét vége felé/utána történik, ez után kezd el a tested hcg hormont termelni, ami okozza a tüneteket.
Ha a pozitív teszt utáni 3 hétre gondolsz, az a 4.-7. hét, fáradság, mellfájás, hányinger, szomjúság, kaja undor, fejfájás, nekem legalábbis ezek voltak.
Leggyakoribb? Hogy kimarad a menstruáció. ;)
Egyéb nem igazán. Klasszikus filmbéli tünetek jellemzően 7-8 hetesen jelentkeznek, ez kb. ha jókor voltatok együtt, akkor 5-6 héttel az együttlét utánt jelent.
Na tehát ahogy írták, az első 3 héten még semmi, mivel a terhességet az utolsó menstruációtól számolják. Amire te gondolsz, az a baba kora igazából, ami 2 héttel kevesebb, mint a terhesség ideje.
Az első jel, hogy olyan érzésed van állandóan, mintha meg akarna jönni, de nem jön meg. Ez kb a nemvárt mensitől 1 héten keresztül volt nekem. Itt teszteltem, nem akartam előtte stresszelni. Utána másnap volt egy ájulásom, majd 1 hétig kb semmi, és utána jött a rosszullét, kb 1.5 hétig egésznap, utána az első reggeli hányás, de legalább utána napközben jól vagyok.
De ez tök egyéni, van, aki nem is érzi, hogy terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!