Egyre többször önt el a meleg, mitől lehet? Normális?
Figyelt kérdés
Most léptem a 15. hétbe és egyre többször jön rám ez a számomra elviselhetetlen érzés. Ilyenkor azt érzem, hogy majd elájulok, ezért azonnal le kell ülnöm, ha nem segít lefeküdnöm (akár a földön), ha ez sem segít, akkor leveszem a pólom és legyeznem kell magam és fetrengek, mert nem akarok elájulni. Pedig teljesen ideális a hőmérséklet a lakásban és a nap bármelyik időszakában rámjön és ha kijutok az erkélyre, akkor sem javul, de 2 percen belül elmúlik lakáson belül is. Elég furcsa. Tegnap 3x, most éjszaka 3-kor, nem is tudok aludni. Múlt hét óta szedek pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert, de már előtte is előfordult velem ilyen, kb. a 12. héten kezdett ájulásérzetem lenni miatta. Tegnap volt a legdurvább, lehet azért, mert reggel 20 perccel a gyógyszer beszedése után hánytam és nem hatott? (Még mindig hányok nem ritkán, sajnos nem akar múlni, pedig erre is kaptam gyógyszert)... Nem igazán értem sajnos. Szerdán megyek nőgyógyászhoz, mindenképp megemlítem neki akkor, addig csak túlélem, az is lehet, hogy ez gyakori tünet, csak még nem hallottam róla. Köszi a válaszokat!2020. márc. 29. 03:32
1/6 A kérdező kommentje:
+info: nem izzadok, sosem izzadok.. Lázam sincs 10 éve.. Iszok eleget. És a doktornő rendszeresen vesz vért, mindent rendben talált a pajzsmirigyemen kívül. Baba jól van, csak én szenvedek.
2020. márc. 29. 03:50
2/6 BettyNa9 válasza:
Szia!
Én úgy tudom, hogy a hormonális változások simán okozhatnak ilyen érzéseket. Ugye a menopauzanál is ugyanez miatt vannak a hőhullámok.
Nekem pont az ellentéte volt: vacogtam pulóverben, takaró alatt.
10hkm
3/6 A kérdező kommentje:
Érdekes, mert alapvetően én is fázós vagyok, vékony alkat, hideg kezekkel és lábakkal. Ez új nekem. Én is a menopauzára gondoltam, hogy hasonló lehet. Remélem elmúlik majd és nem derül ki, hogy a cukrommal is van valami.. De már arra is gondoltam, hogy azt is megnézetném, ha a TSH-m normális lesz és még mindig elő fog jönni ez a borzalom.
Ha meg az is rendben lesz, akkor beletörődök, hogy ennyi terhességgel járó negatív dolgot megtapasztalok és örülni fogok, ha a babám egészségesen megszületik és az apukája egészségét örökli meg. :D
2020. márc. 29. 04:11
4/6 anonim válasza:
Vérnyomás, vércukor szint ingadozás is okozhatja.
5/6 anonim válasza:
Ösztrogénszint változása miatt van.
6/6 anonim válasza:
Szerintem ilyenkor lemegy a vérnyomásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!