Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen ételek és italok...

Milyen ételek és italok kerülése ajánlott terhesség és szoptatás idején?

Figyelt kérdés
2008. nov. 21. 12:01
 1/2 anonim ***** válasza:
84%

Szia! A tej, mint olyan a terhesség utolsó heteiben, illetve szoptatás alatt, mert a tejedbe átkerülnek azok az anyagok amelyek irritációt okoznak a picinél. Valamint ételekből a K-betüsek, és a puffasztó hatásúak. Igy nem lesz hasfájos a pici. Szintén érdemes ezeket elhagyni az utolsó hetekben, illetve a szoptatás alatt.

Italokból érdemes kerülni még az élénkítő hatásuakat, pl tea, kávé, kóla, és inkább gyógynövényteázni, zöldteázni, vagy ásványvizezni. A testvérem is ezt csinálta és nem volt hasfájós a kisfia.

Valamint! A hal a szoptatás alatt! Mivel a tejbe átmennek az aromák is, a konzerv halat nem ajánlom, akkor nem szopott a babó :-) Nem izlett neki a tejcsi.

Remélem tudtam némi segítséget adni.

2008. nov. 21. 12:08
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Trehesség alatt: a tatárbifsztek és az egyéb, nem igazán átsült húsok nem ajánlottak, mert fonálférget tartalmaznak, ami átkerülhet a te szervezetedbe is.

Szoptatás alatt azt mondják, gyakorlatilag bármit, mert 2-3 órán beül minden káros anyag kiürül az anyatejből, tehát ha pl. reggel 7-kor megszoptatod a babádat és utána eszel mondjuk olajos halat, akkor a 3 óra múlva esedékes következő szoptatásnál abból már semmit nem fog érezni a baba. Ezért van az, hogy szoptatás alatt akár antibiotikummal is kezelhetnek, mert ez nem választódik ki a tejbe. A "rendes" tehéntejről már én is hallottam, hogy felerősítheti az allergiás hajlamokat, viszont bármely más tejterméket (joghurt, sajt túró) simán ehetsz, mert ezek már úgymond kezelve vannak. A K-betűs zöldségek tényleg nagyon alattomosak, tapasztalatból tudom, hogy felfújhatják a kisbabát, nekem (illetve a lányomnak) főleg a kelkáposztával gyűlt meg a bajunk, bár ez, ha nem terhesen/szoptatósan fogyasztom, ugyanilyen reakciót vált ki nálam (pl. puffadás). A védőnő szerint amiről tudod, hogy te is világéletedben rosszul voltál tőle, az a babádnak se túl jó amíg szopik.

2008. nov. 21. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!