Terhesség alatti fogyás? Ez így normális?
Figyelt kérdés
3 hónapos elmúltam. 70 kilóval lettem terhes. A rosszullétek alatt ezt a súlyt tartottam, pedig nem nagyon tudtam enni a hányingerek miatt. Most viszont már rendesen tudok enni mindent, nem vagyok kívánós (nem is voltam az), de akaratlanul is -4 kiló lement rólam, csak a hasam nő meg a mellem. A kisbabámmal minden rendben van az eddigi eredmények alapján. Ki járt már így? 😌2020. febr. 29. 15:45
1/8 anonim válasza:
Én.
Az első gyerekkel a harmadik hónapot végig hánytam, és én is fogytam, pedig amúgyis csont és bőr voltam. De a babának nem ártott. A 4. hónapban elmúlt a hányás, megjött az étvágyam, és a 9. hónapra 20 kilót híztam. Mondjuk rám is fért. A baba rendes súllyal, 3,5 kilóval született (fiú). Aztán szülés után a szoptatással 6 hónap alatt megint csontkollekció lettem.
2/8 A kérdező kommentje:
Az a lényeg akkor, hogy a babának nem árt, hogy fogyok. 😃
2020. febr. 29. 16:19
3/8 anonim válasza:
Nekem 7-14 hetes korom között ment le 5 kiló. Hacsak nem vagy 180 centi felett, nincs ezzel semmi baj. Én sem voltam sovány, szóval maradt tartalék is. Amúgy a baba elveszi azt, ami neki kell. Legrosszabb esetben is a szervezet a te zsírszövetedből adja neki azt, ami kell.
4/8 A kérdező kommentje:
Én 163 centi vagyok. Mondjuk terhesség előtt híztam is, lehet ez is közre játszik most. 🤷🏽♀️
2020. febr. 29. 17:58
5/8 anonim válasza:
18. hétig fogytam. 25. héten jártam 3 plusz kilónál.
A fiammal kicsit hamarabb állt le a fogyás és indult meg a hízás. Végül összesen 13 kilót híztam amiből 3 maradt rajtam szülés után. Mint ahogy akkor is, most se eszek másképp, talán kicsivel több gyümölcs fogy, mint terhességeim előtt. Sőt az édességet nasit se vetem meg, ha megkívánom.
6/8 anonim válasza:
3-as vagyok, én szintén. 170 cm, 65 kiló ahogy kezdtem de fél évvel a tervezés előtt még csak 60 kiló voltam és ugyaneddig fogytam le a második trimeszter elején. Szülni 72 kilóval mentem (4 kiló az utolsó 4 hétben jött fel) és 1 hónappal szülés után 63 kiló voltam.
7/8 anonim válasza:
Szia! 24 hetes terhes vagyok, és eddig 0.5 kilót híztam. Az orvos és a védőnő is azt mondja hogy ez semmi gondot nem jelent, a baba jól fejlődik
8/8 A kérdező kommentje:
Örülök neki. Köszönöm a válaszokat mindenkinek! 🥰
2020. márc. 1. 11:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!