Kórházban, otthonban dolgozó kismamák, mikor mentetek el táppénzre?
Figyelt kérdés
2020. febr. 22. 02:07
1/12 anonim válasza:
Én 6 hetesen és mindenki erre bíztatott. (intenzív osztály)
2/12 anonim válasza:
16 hetesen, mentem el a központi laborból. Vegyszerek, fertőző anyagok... Addig ügyeltem is. Tovább is maradtam volna még, de nehéz terhességem volt, sok sok vérzéssel és egyéb gondokkal. Utólag sajnálom hogy nem mentem el korábban.
3/12 anonim válasza:
Urológia, 34. hét. Addig egy műszakba osztottak be, bizonyos munkát nem csináltam, és jól is voltam.
Nem tudom, hol dolgoztok, de nekünk nincs kamu tp, az üzemorvos ismeri a jogszabályt, ha elmész hozzá terhesen, felment és alapbér jár. Kivéve persze, ha problémás a terhesség.
4/12 anonim válasza:
Az első terhességemnél a 20. héten, nem bírtam fizikailag tovább, a másodiknál már a 9. héten, mert nem mertem bevállalni, hogy lettek volna olyan műszakok, mikor egyedül vagyok 30 betegre. Pulmonológia osztályon dolgoztam.
5/12 anonim válasza:
Röntgenes - amint megtudtam táppénz!
6/12 anonim válasza:
Fogyatékos otthon. Ahogy kiderült mondtam a főnöknek, azonnal küldött volna. Még maradtam két hetet, de annyira rosszul voltam, hogy tényleg nem Itudtam dolgozni, sajnos szülésig vészes hányással szenvedtem.
7/12 anonim válasza:
Anyukám gyógytornász volt, ő vezette a terhestornát majdnem a végéig. Szerintem ez nagyban függ attól, hogy mit is csinál pontosan. Ha ápoló, laboros vagy röntgenes lennék, mennék azonnal, viszont mint pl anyukám, vele csak annyi történt, hogy az idegosztályról átment a terhesekhez meg kisbabásokhoz.
8/12 anonim válasza:
Lombikunk volt. Táppénzen voltam már a beültetéstől, és vissza se mentem, ahogy kiderült, hogy sikerült. A problémáim miatt eleve veszélyeztetett voltam az első perctől kezdve. Akármilyen munkahelyen dolgoztam volna, azonnal táppénzre írtak volna ki.
9/12 anonim válasza:
1. Válaszoló vagyok. Már bocsi de aki lepontozott az miért tette? Nagyon szívesen kifejtem az érveimet.
10/12 anonim válasza:
Én 10. héten, mivel vérezgettem. A vicc az, hogy többet keresek táppénzzel, mintha ügyelet nélkül dolgoztam volna tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!