Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Petezsák mérete aggodalomra...

Petezsák mérete aggodalomra ad okot?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Jelenleg az 5+0 hetemben járok és a petezsák mérete 7,2 mm nagyságú,benne látszólagos szikhólyag kezdemény. Mivel csak azt mondogatták,hogy ne aggodjak ha esetleg elmegy a baba, van okom aggódni ezen méretek alapján? Köszönöm
2020. febr. 6. 12:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nincs, van petezsák, van szikhólyag. Tök szuper, a szikhólyag táplálja majd a babát az első 12 hétben. Nemsokára baba is lesz ott.

Ki mondogatta azt hogy ne aggódj ha elmegy?

2020. febr. 6. 12:55
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! A doktornő aki vizsgált csak ezt hajtogatta,hogy nem tűnik rossznak de ha menni akar menjen. Ne aggodjak ha spontán vetélés lesz,majd legközelebb akkor sikerül.Első terhességem és általában éjszaka menses szerű görcsöm van,amire megis ébredek. Erre kaptam Duphaston gyógyszert. A Hcg-m 4291 vérvétel alapján.Mondják,hogy ezek a görcsök normálisak,de mivel ez az első babó, nem tudom milyen erősségű görcs a normális. És,hogy még ő is a végén így köszönt el,ha esetleg.. hát nem volt túl kecsegtető és biztató
2020. febr. 6. 13:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5+0 hetesen 4,4 mm volt a petezsák. 7+6 hetesen a baba már 8+3 hetesnek felet meg. Nem értem miért ijesztget az orvos téged.
2020. febr. 6. 13:35
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én se értem a dokid, bár szokták mondani az első baba nem szokott megmaradni, de én az ilyeneket elkuldom a francba, nem törvény hogy el fog menni.

Ne aggódj, a méret rendben van, a görcsökre szedj magnéziumot, folsavat is szedj és e vitamint omega3mal.

A duphaston is jó, segít a babát helyben tartani, de ezek mellé amiket írtam mindenképp szedd.

És én valtanek dokit, nem szívesen szülnék azzal, aki ezzel ijesztget egy nyilván új, kissé ijesztő és izgalmas időszakban.

2020. febr. 6. 13:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5+4-en nem volt 6 mm sem, nem láttak benne még szikhólyagot sem, mégis megmaradt. És biztos, hogy 5+4 voltam, mert Ovitrellet kaptam. Én sem értem, minek ijesztgetnek téged, engem még biztattak is.
2020. febr. 6. 13:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Megnyugtató volt olvasni őket! Jelenleg Femibion 1 -et szedek. Ez mellé akkor még érdemes magnéziumot és e vitamint szedni? A doktornő nem a nőgyógyászom,mivel annyira megijedtem ezektől a görcsöktől ès persze sok jót nem olvastam ha valaki görcsöl,hogy azonnal a kórházba mentem,nem szerettem volna várni mivel az én nőgyógyászomhoz majd csak 13.-án kell mennem először. A Duphaston semmiképp sem árthat ha szedem?
2020. febr. 6. 15:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Menzesz szerint 7 hetes terhesen mentem dokihoz, aki akkor egy 10mm-es petezsákot látott csak. Azt mondta ne aggódjak, biztosan később fogant. Hosszú 3 hét elé néztem mikor újra dokihoz mentem. Nagyon féltem mit fog mondani. És láss csodát már 14 hetes pocaklakó. ;-) a görcs normális. Első babánál én is féltem mindig tőle. Szedj magnerotot az enyhít rajta.
2020. febr. 6. 22:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Igen, ha görcsölsz akkor a femibion mellé még vegyél be magnéziumot. Ha görcsölsz csak akkor. Az e vitamin amúgy sem árt, azt nyugodtan, a folsavat pedig nézd meg mennyi van a terhes vitaminban, és mennyi terhesen az ajánlott bevitel. Nekem már rég volt, elfelejtettem 🙂

A duphaston progeszteront tartalmaz, a progeszteron pedig a beágyazódás segíti, úgymond segít a babának befurodni a méh falba jó mélyre, így nem lökődik ki. Vérzés esetén szokták adni, de szerintem nem árt,nekem is a következő terhességnél el kell kezdenem szedni az első pozi teszt után, ha vérzek ha nem :)

2020. febr. 7. 04:51
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát, tanácsát! Nagyon jól esik,hogy ennyien a segítségemre voltatok. Utána néztem a terhesvitaminnak 400 folsavat tartalmaz, én úgy tudom,hogy kb 700-800 szükséges egy állapotos nőnek. Úgyhogy utána kérdezek pontosan majd,és szerzek be még magnéziumot. Jövőhét csütörtökön megyek a dokihoz, már nagyon várom,izgatott vagyok. :) Mégegyszer köszönöm mindenkinek, doki után még jelentkeztem.
2020. febr. 7. 11:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok :) tegnap volt az első nőgyógyászati vizsgálatom ahol 6+3 hetesnek számítottak. A babó szépen fejlődik már elértük a 7,4 mm nagyságot :) a kis szívverését gyönyörűen lehetett látni. Úgyhogy eddig minden a legnagyobb rendben megy hála istennek:) legközelebb 3 hét múlva kell majd mennem :) köszönöm mindenkinek az eddigi válaszait :)
2020. febr. 14. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!