Várandósan lehet karácsony alkalmával inni 0,5%-os bort?
Figyelt kérdés
Jönnek az ünnepek és van egy kedvenc német füszerezett borom amit fel kell melegiteni és úgy inni sültekhez, de félek nehogy baja legyen a babának, most 25 hetes vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!2007. dec. 12. 07:17
1/7 anonim válasza:
Nekem egy doki, nem a nőgyógyászom azt mondta, hogy ha iszom ne bort igyak hanem házi erősset (meggy, áfonya) mert a bor átszivárog a placentán, de az erős nem. Eddig ezt nem hallottam, de utánna mástól is igen. Mondjuk pár kortyot szerintem a kedvenc borodból megengedhetsz magadnak karácsonykor.
2/7 anonim válasza:
Én szoktam néha inni vörösbort. Átszivárog...Az erősben szesz van, a bor érlelt szőlőlé, mindenki döntse el mi a természetesebb. Szerintem igyál egy keveset! Üdv, egy 31 hetes kismama
3/7 anonim válasza:
Szia! A német fűszerezett bort nyugodtan ihatod, mivel a 0,5 %-os alkoholtartalom semmilyen káros hatással nem lehet a babádra. Főleg, ha étkezés közben kortyolgatod. Én meggyborból készült forralt bort iszogattam és még nem éreztem, hogy kovályogna a pici a pocimban.:)))
Üdv. 26 hetes kismama
4/7 anonim válasza:
Szerintem is nyugodtan igyál,de egyszerre csak keveset,azzal biztos hogy nem ártasz! Én ittam már forraltbort is és minden rendben van. Amúgy a tömény szeszt én sem tudnám meginni. Gratulálok a babához! :)
5/7 anonim válasza:
Ha eleve melegen iszod, akkor kivételesen fel is forralhatod, majd lehűtve megiszod, mert a forralással kimegy belőle az alkohol nagy része.
6/7 anonim válasza:
Igyál nyugodtan egy pohárkával, nem fog ártani. Kellemes Ünnepeket és jó babavárást!
7/7 anonim válasza:
25 hetesen már nem kell félni egy kevés(!) alkoholtól. A magzatra leginkább a 4-6. héten veszélyes az alkohol, mivel ilyenkor alakul ki a központi idegrendszer, az agy, ami a legérzékenyebb erre. Nekem az első terhességem idején az orvos kimondottan ajánlotta, hogy néha igyak egy kis vörösbort, mert vérszegény voltam. Azonkívül tartalmaz sok olyan anyagot, ami kimondottan jót tesz a szervezetnek, pláne, ha egy pocaklakó amúgy is dézsmálja a raktárakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!