Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség miatt pánikroham?

Terhesség miatt pánikroham?

Figyelt kérdés
Lehet butaság, amit kérdezek, de lehetséges, hogy a terhesség esetleg pánikrohamot okozzon? Soha nem voltam pánikbeteg, azt sem tudtam eddig milyen egy roham, de a mai nap egy teljesen normál szituációban pánikroham szerű dolog tört rám. Az munkahelyemen bejelentettem a HR osztályon, hogy terhes vagyok, és amikor realizáltam, hogy 7 ember engem bámul egy szűkös irodában, amint beszélek, rám tört egy hihetetlen erős szorongás. Elkezdett remegni a hangom, alig kaptam levegőt, alig bírtam beszélni, és kb mintha kívülről láttam volna az egész szituációt. Ömlött rólam a víz, pedig nem volt melegem, a szívem meg majd kiszakadt a helyéről. És amint kiszabadultam az irodából, és nem éreztem a tekinteteket magamon, egyből jobban lettem. Nem értem, hogy mi volt ez. Soha nem tapasztaltam még ilyet. Arra is gondoltam, hogy lehet annyira szétstresszelem magamat azon, hogy minden rendben legyen a babával, hogy már kivannak az idegeim. Mert volt 3 vetélésem előtte. Volt már olyan, aki a terhessége alatt tapasztalt hasonlót? Többszöri alkalom volt?

2020. jan. 28. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem pánikroham. Miért kell 7 ember előtt közölni a terhességet? Nyilván frusztrált téged a helyzet, érthető, ezért lettél rosszul.
2020. jan. 28. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Csupan realizaltad mekkora baromsag volt ennyi ember elott bejelenteni egy terhesseget 3 veteles utan....
2020. jan. 28. 18:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már volt többször egy idöben nem terhesen, aztán sokáig nem, aztán a jelen terhességem legelején 4 vetélés után ismét beparáztattak uh-n, hogy nem jól fejlödik. Ezt követö napon volt majdnem pánikrohamom, mert már akkor hosszú órák óta azon kattogtam, hogy megint vetélés lesz. Azért csak majdnem, mert tudatosan leállítottam. (Aztán kiderült, hogy téves uh volt és már azóta 11 hetes vagyok.) A pánikroham egy semmihez nem hasonlítható érzés. Nálam kb. 20-30 perc alatt zajlott le mindig, abból volt egy néhány perces csúcs, ami a legrosszabb. Közben mindig azt éreztem, hogy nem tudom kontrollálni magam, meg fogok bolondulni, halálfélelmem volt, izzadtam, remegtem, hányingerem volt, nem kaptam levegöt. Amikor eljött a csúcs, akkor voltak ezek a legerösebbek, kiegészítve azzal, hogy szinte semmit sem láttam, csak fehér foltokat. De aztán elkezdtem rendszeresen mozogni és légzögyakorlatokat vègezni és nem jöttek vissza a rohamok azóta sem. Terhesen még nem volt, csak amit az elején írtam, hogy leállítottam, de el tudom képzelni, hogy a vetéléstöl való félelmed miatt volt ez a dolog, vagy esetleg tudat alatt félsz a felelösségtöl. Terhesen nem csinálhatsz mindenféle mozgást, de ha legközelebb érzed, hogy jön, csináld a légzögyakorlatokat, plusz szerintem sok-sok séta!
2020. jan. 28. 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez messze nem pánikroham volt. Extrám módon zavarban voltál, lámpalázad volt. Ami valljuk be, teljesen normális. Ha 7 ember előtt kellene közölnöm, hogy terhes vagyok, én is hasonlóképp viselkednék. Lényegében idegen embereknek közölsz intimnek minősülő dolgot. Miért nem írásban közölted? Egy köremail kellett volna, megírták volna, mi a további teendő.
2020. jan. 28. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!