Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 4d-s ultrahang és a doki...

A 4d-s ultrahang és a doki szerint a baba mindkét veséjében 7,7mm tágulat látszik. Ez nagy baj?

Figyelt kérdés
20.-hétbe vagyok. 4 dimenziós uh-on azt mondta a doki hogy a baba mindkét veséjébe 7,7mm tágulat látszik.Ez persze nem baj mert ő még nem pisil rendesen mert sokat alszik, és hogy ne aggódjak mert ez valószínű változni fog. A genetikai uh-on is biztos látszott csak a doki nem tulajdonította nagy dolognak. Tud valaki abba segíteni hogy mit lehet ez ellen tenni? Előre is köszönöm
2007. dec. 11. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, még teljesen rendbejöhet, ez a méretű tágulat még nem kóros (kb 12mm-től lenne). Nem tehetsz semmit, csak egészséges életmóddal kihordod a babát. Valószínű ultrahangon figyelemmel fogják kísérni a pici fejlődését, más vizsgáltokra is sor kerülhet. Ha nem múlik el nyomtalanul, szülés után tovább kell ellenőrizni. A legjobb és legtöbb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz megnyugodni, hiszen nincs nagy baj, és minél kevesebb stresszt átadni a picinek, hisz ő is érzi. Jó babavárást és drukkolok!
2007. dec. 11. 20:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem tudsz ez ellen tenni,csak megnyugodni! Az orvos tudja a dolgát és ha nagy probléma lenne,azt biztos közölte volna veled. Én is mindenen aggódom,de nem kell felfesteni az ördögöt. :) Minden rendben lesz és gratulálok a babához!
2007. dec. 12. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt az első babával,miután megszületett pár napra megnézték neki ultrahangon és már nem volt semmi.Ne aggódj,minden renben lesz!Boldog babavárást.Egy 11 hetes kismama
2007. dec. 12. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. En most 23 hetes vagyok es 1 hete voltam UH-n es az en babam egyik vesejeben talaltak egy 34/26 mm-es tagulatot, ami egy honappal ezelott meg nem volt ott. En is nagyon megijedtem de a doki azt mondta hogy az el is mulhat csak annyit tehetek hogy varok.En azert is aggodtam hogy nem-e tortenik vele valami emiatt de az orvos azt mondja ettol nyugodtan kihordhatom. En azt javaslom hogy bizzal benne hogy elmulik(en is azt teszem pedig nyilvanvalo hogy az en picimnel ez joval nagyobb mint a tiednel),nem erdemes idegesitsd magad emiatt mert azt a baba is erzi,ezt biztosan tudom mivel mikor szolt rola a doki en nagyon megijedtem es akkor a kicsi is hirtelen elkezdett szinte vergodni. Nyugodj meg en szoritok nektek is.BIztos jol lesz.
2007. dec. 12. 13:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én 31 hetes terhes vagyok és az én babámnál is van vesetágulat (5mm az egyikben 3,5mm a másikban).Azt mondták ne aggódjak ez előfordul főleg fiúknál(nekem fiam lesz),de nem lesz baj!! Tenni sajnos semmit nem tudsz ellene, nyugodj meg ! További jó babavárást!!
2007. dec. 16. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!