A hőemelkedéssel kell valamit kezdeni terhesség alatt? Tegnap voltam bent a munkahelyemen, erre már éjszaka kapart a torkom, ma meg hőemelkedésem van. Az influenza elleni oltást vajon így be lehet adatni egyébként?
Hőemelkedéssel semmit nem kell kezdeni. Dolgozik a szervezet, ennyi.
Amúgy személy szerint az a véleményem, hogy tök felesleges az influenza elleni védőoldás. Neked meg így, hogy már kezdesz beteg is lenni, külön hiba lenne most beadatni.
Azért írom, hogy tök felesleges, ugyanis több száz vírus létezik, ha nem az influenzát, elkapsz valami mást, ami ellen nem vagy beoltva, aminek hasonló lefolyása van, mindig az a baj, az influenzával is akkor van baj, ha valaki elhanyagolja, nem megy időben orvoshoz és szövődmények alakulnak ki. Ha valaki el is kapja az influenzát, de időben megfelelő kezelést kap, akkor semmivel sem lesz másabb, mintha egy tök másik fajta "megfázásos" vírust kapott volna el.
Ez még nem is hőemelkedés. Teljesen normális. 37.5ig
Nincs teendő.
Nekem nem javasolták terhesen az influenza elleni oltást.
Gyerekorvos rokonom a friss szakirodalmat lobogtatva kampányolt a családban lévő terhes anyák beoltása MELLETT. Az érvei megegyeztek azzal, amit már előttem is írtak. A "split" vakcina veszélytelen, csak a kórokozó darabkái vannak benne, ellenben a kismamára veszélyes az influenza (a H1N1 idején terhesek kerültek intenzívosztályra és haltak meg!), a magzatra pedig a magas láz. Ezen kívül a beoltott anya újszülöttje is védett, különösen ha az anya szoptatja is.
Sőt, mivel nincs 100%-os védelem, célszerű a rokonságot is beoltani, legalábbis akik látogatni fogják az újszülöttet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!