Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinálnátok a helyembe?

Mit csinálnátok a helyembe?

Figyelt kérdés
10 hetes veszélyeztetett terhes vagyok!Még dolgozok,de elég rossz a munkhelyem!12 órát dolgozok egy gyárban a 35 fokban!Leülni nem nagyon lehet!Tegnap éjszakás voltam ,de egész éjszaka fájt és görcsölt a hasam!Barátnőim azt mondják,hogy hülye vagyok,hogy dolgozok,de még egy hónapot jó lenne kihúzni.Táppénzt nem fogok kapni!Csakhát aggódok a magam és a baba egészségéért!Majd holnap megyek a nőgyógyászhoz és őt is megkérdezem mi erről a véleménye!
2010. júl. 21. 16:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy bejelentve? Miért nem kapsz táppénzt?

Na ez így tényleg nem könnyű helyzet, viszont abban is biztos vagyok, hogy soha nem bocsájtanád meg magadnak, ha a babának bármi baja esne a munkád miatt!

Mindenképpen kérdezd meg a dokidat, és ha van valami más megoldás, akkor szerintem ne a munkát válaszd!

2010. júl. 21. 16:19
 2/10 anonim ***** válasza:
ha kijöttök csak a párod fizetéséből, (de gondolom kijöttök, mert a babával is ki kell majd valahogy)akkor maradnék otthon és nem kockáztatnék.
2010. júl. 21. 16:21
 3/10 A kérdező kommentje:
De be vagyok jelentve csak hetente hosszabítják a szerződésünket!Akkor kapnék táppénzt,ha mondjuk 1 hónapa hosszabítanák meg a szerződésem,de ez lehetetlen,mert egy hetes szerződések vannak!Úgyhogy táppénz kilőve!
2010. júl. 21. 16:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Egy hetes szerződés??? Erről még nem is hallottam...! Nem kételkedek, elhiszem neked csak hihetetlen ez az ország...!:(:@

Azért mert veszélyeztetett vagy nem mondta a doki hoyg nem kéne dolgoznod?? Én tuti a babót választanám, nem a munkát.

Üdv 28 hetes pocakos

2010. júl. 21. 16:52
 5/10 anonim ***** válasza:

én nem kockáztatnék!!szerintem hagyd a túróba a munkát, és pihenj otthon sokat!nem ér annyit, hidd el!

Ha ez segít, én épp munkakeresésben voltam amikor megtudtam hogy jön a baba, szóval most itthon vagyok, nem kaptam munkát persze.

Férjem dolgozik, és valahogy kijövünk, hála Istennek eddig mindig volt valahogy.

Szerintem ne kockáztasd a picidet a munka miatt, főleg ilyen "rabszolga" munka miatt...már bocsi de én más szót nem ismerek az ilyen munkákra.

2010. júl. 21. 18:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne kockaztass mert lehet meg jo lenne egy honapot kihuzni de a babanak az hosszu ido,engem meg a hazimunkatol is eltiltottak anno es nem birtam tetlenul es beraktak a korhazba,de megerte,szerintem ne kockaztass mert egy eleten at banni fogod ha baj lessz.
2010. júl. 21. 20:28
 7/10 Bettnya ***** válasza:

Szia!

Nekem sok volt a stressz a munkahelyen és elkezdtem görcsölni, így a dokik (háziorvosom és a nőgyógyászom) azt mondták, inkább menjek táppénzre. Ha kibírjuk.. Nem akartam kockáztatni, a baba mindenek előtt!

Az én táppénzem is olyan, mintha nem lenne, mert van 1 svájci frankos hitelem, szal amit kapok, megy arra :S.

De a párom sem enged dolgozni, mert a baba fontosabb!

Mérlegelj, beszéljétek meg otthon.

Boldog babavárást! :)

2010. júl. 22. 10:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Passzív táppénzt kaphatnál. Az 30 nap. Utána munkanélküli, ha kitart szülésig, akkor jár a THGY, meg a GYED.
2010. júl. 22. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:

12:26-os.

Miért nem jár a Te esetedben táppénz amúgy? Ezt nem értem...

2010. júl. 22. 12:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!Úgy döntöttem felmodok a munkahelyemen!Ma voltam ultrahangon és hallottam a kis szívét dobogni,egyből döntésre jutottam!Azért nem kapok táppénzt,mert hetente hosszabítják a munkahelyemen a szerződést és ez így nem jó!
2010. júl. 22. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!