Ha nekem április 14. -én volt meg utoljára a menszim, és április 29. -én fogant a baba, akkor most szerintetek hány hetes terhes vagyok?
Hivatalosan mindig utolsó menzesz alapján kell számolniuk a dokiknak,ehhez képest méretek alapján lehet korrigálni de a kiírt időpont nem fog változni.
Szóval akkor most 14 hetes vagy elvileg,nem?!
Papíron 14 hetes vagy. De a baba méretei alapján valóban kisebb, inkább 12 hetesnek felel meg. (nálunk lányom 12 hetesen 52 mm volt, az ikrek 60 és 63 mm) De ne aggódj, ez simán belefér! A nyaki redő is jó érték nálad! Mond csak magad 14 hetesnek, mert igazából annyi vagy, a baba meg be fogja hozni, sokaknál láttunk már ilyet itt.
Boldog babavárást!
A mensid alapján tényleg idősebb terhes vagy, mint papíron. Ebben az esetben SOHA nem a mensi szerinti kort veszik figyelembe. Az uh-de szerinti kor 12 hét 3-4 naposnak felel meg, ez lesz a későbbiekben a mérvadó. Gondolj csak bele, ha valakinek nem a 14 nap körül van peteérése, hanem mondjuk a 26.-on (ahogy nálam is volt), akkor két hét különbség van a baba korában. Ennek a terhesség végén van jelentősége, mert nem mindegy, hogy mennyire hordod túl a babát.
A másik orvos szerintem a fogantatástól számította a 10 hét 4 napot (de így a terhesség nem 40 hét lesz, hanem 38), mert az hivatalosan 12 hét 4 napnak számít, és így stimmel az uh szerinti korral.
Eszerint május 7.-én volt a fogantatás, a ciklusod 23. napján.
A későbbi ultrahangok már nem lesznek mérvadóak, mivel ott már közbeszól a genetika. 12 hetes korukig a magzatok egyformán fejlődnek, ilyenkor legpontosabb az uh. Később már nagy eltérések lehetnek. Az egyik baba pl. 2,5kg-mal születik, a másik 4,5 kg-mal.
Remélem tudtam segíteni, ezeket saját tapasztalatból írtam (pár nőgyógyász kifaggatása után) :-))
A 12 hetes előtt voltál valamikor ultrahangon? Ha igen, ott mik voltak a méretek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!