Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen meddig lehet autot...

Terhesen meddig lehet autot vezetni?

Figyelt kérdés

20 km-re lakunk a szuleimtol (a korhaz is ebben a varosban van, ahol elunk), ugy terveztuk, hogy naluk toltjuk a karacsonyt (23-26). Januar 4.-ere vagyok kiirva, mar most is mindenki ramcsodalkozik, ha autoba ulok. Van erre valami szabaly, hogy meddig szabad? Ha elkezdodnek a fajasok, lehet vezetni tole, v ez mennyire faj? Hivhatok mentot, ha nincs ki bevigyen? A ferjem nem opcio, nem vezet.

Bocs, ha hulye kerdesek, elso baba lesz

2019. dec. 16. 08:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

Ismerősöm szülés előtt 1 héttel vizsgázott forgalomban eleg nagy hasa volt.

Nincs rá szabály menj, ha úgy erzed.

2019. dec. 16. 09:46
 12/21 anonim ***** válasza:
86%
Szülés előtti napokban (40 hetesen) még simán vezettem. Muszáj volt, a nagyot suliba kellett vinni, menni érte, ugyanúgy vásárolni járni, a mindennapi dolgokat intézni...
2019. dec. 16. 09:54
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Barátnőm épp két város között vezetett, amikor elfolyt a magzatvize, így a kórház felé kanyarodott. Szóval bármeddig.
2019. dec. 16. 10:10
 14/21 anonim ***** válasza:
86%

Nyugodtan vezethetsz.

Viszont a kórházba kétesélyes. Mi 25 km-re lakunk a kórházból. Miután elfolyt a magzatvíz rögtön az 5 perces fájások jöttek. Képtelen lettem volna vezetni.

2019. dec. 16. 10:11
 15/21 anonim ***** válasza:
84%
Végig vezettem, annyi gondom volt, hogy a végén már nagyon nehezen értem el a kuplungot, mert kicsi vagyok, rövid a lábam, és a hasamtól nem tudtam teljesen előrehúzni az ülést :D
2019. dec. 16. 11:41
 16/21 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, ha epp utkozbe ernenek az 5 perces fajasok, meg mindig felreallhatok es kihivnank a mentot, ha epp senki sem tudna bevinni. De nem tudom, "szokas"-e szuleshez mentot hivni...
2019. dec. 16. 12:01
 17/21 anonim ***** válasza:
78%
Szülni is egyedül mentem, városon belül, de 20 km se nagy táv.
2019. dec. 16. 12:18
 18/21 anonim ***** válasza:
78%

Mikor az első gyermekemet vártam kb. 36 hetes koromig fértem be a volán mögé, nem is éreztem annyira biztosnak magam, kánikula volt, lassú volt a reakcióidőm, így az utolsó hónapban már nem vezettem.

A másodikkal még a kiírt napon egyedül mentem nst-re, meg amnioszkópiára, szóval szinte az utolsó percig vezettem. 40+2 hetesen született. Szülni a férjem vitt, azért 5 perces fájásokkal márnem vállaltam volna be.

2019. dec. 16. 12:40
 19/21 anonim ***** válasza:
80%

Ha öt perces fájásaid vannak és egyedül vagy az út szélén, persze hogy szabad és kell is mentőt hívni! Nem a segítség kérés a szégyen, hanem az, ha úgy ülsz volán mögé, hogy nem tudod uralni az autót. Ha bármi egyéb miatt leszel rosszul, és szintén nincs ki átvegye a kormányt, akkor is hívhatod a mentőket. Nem kell egymagadban a semmi közepén szenvedned, főleg, hogy lehet nem is tudod felmérni, mennyire súlyos a bajod.

Amúgy nem vitatom, hogy képes lennél vezetni még az utolsó napokban is, de én mégsem tenném. Ha hirtelen kell fékezned, a kormányba beütheted a hasad erősen. Sokkal rosszabbul is járhatsz, mintha utasként szenvedsz el ugyanolyan erejű fékezést. Gondold ezt át, és ha nem létszükséglet, akkor inkább hanyagold a baba születéséig. Lesz még időd bőven vezetni.

2019. dec. 16. 16:50
 20/21 anonim ***** válasza:
33%
Utolso nst re en is kocsival mentem . Mar szulni nem..
2019. dec. 17. 05:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!