Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire biztos a terhesség...

Mennyire biztos a terhesség ha 6 hetesen minden rendben volt az orvosnál?

Figyelt kérdés

Minden tökéletesen alakul az orvos szerint, semmi gond nincsen. Volt egy műtétem ciszta miatt még augusztusban, ennyi az előzményem. Annyit mondott, hogy ahhoz képest ez nagyon gyorsan összejött.

El lehet már mondani a családtagoknak így már? Vagy még lehet baj ok nélkül csak úgy és inkább az emlegetett 3 hónapig még titkoljuk? Egyáltalán mi jöhetne közbe?

Húgomnak volt egy vetélése, de az úgy zajlott, hogy 4 hetes volt, nem volt orvosnál se mert fogalma se volt az egészről, majd egyszercsak elkezdett görcsölni meg vérezni. Szerintem ez már nálam elvileg nem fordulhat elő.

Mit gondoltok?

2019. dec. 12. 17:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért írom, hogy elkeserítselek de semmi sem biztos. A 12. hétig bármi történhet és sajnos utána is. Az egész várandósság alatt lehet aggódni valamin, ha megszületik a baba utána is. Természetesen kívánom, hogy nálatok minden rendben legyen! Szerintem ezt valahol érzi is az ember. Az első várandósságomat hamar 5-6 hetesen már elmondtuk a családnak, nem is volt semmi gond. A másodikat nem mondtuk még el, valahogy éreztem, hogy nem kéne, lett is komplikáció, mikor végre fellélegeztünk egy hét múlva jött a következő és még mindig az elején vagyunk. Szóval reménykedek, hogy most már nem lesz gond és ami van az is megoldódik, de fel kell készülni, hogy lehetnek váratlan helyzetek. Nektek legyen rendben minden, kívánom!
2019. dec. 12. 17:36
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Túl korai. Mi a 12 . Heti uh utan mondtuk el, de volt akinek 14 het körül. Nem akartuk elkapkodni.
2019. dec. 12. 17:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Bíztatást szeretnél vagy az igazat?

Engem kiskönyvért a 9-10 héten "engedtek" csak egymástól függetlenül teljesen különböző orvos is.

Vetélés esélye statisztikailag hetekre bontva:

[link]

2019. dec. 12. 17:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A terhességek harmada vetéléssel végződik az első trimeszterben. Döntss el, mennyire érzed magad szerencsésnek.
2019. dec. 12. 17:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én simán elmondtam az 5. Héten

Akinek ilyen koráb elmondja az ember, annak azt is elmondja, ha baj éri.

Más meg észrevette

Munkahelyen 14. Héten szóltam

2019. dec. 12. 17:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Első terhességemet korán szétkürtöltük; aztán elvetéltem a 20. héten...

A másodikat 16 hetesen mondtuk el, de csak a szüleinknek. Mivel ezután hónapokra kórházba kerültem; a távolabbi ismerőseink már csak onnan tudták meg, hogy láttak babakocsit tolni.

2019. dec. 12. 17:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi babonásak vagyunk, 12. hétig nem mondtuk el. Sajnos nagy a vetélés kockázata még ilyenkor. (Nyilván tudom, hogy a hitnek semmi köze a tudomanyhoz.)
2019. dec. 12. 18:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi sem biztos, amíg ki nem bújik. De nem is ezen fog múlni. A kérdés, hogy hogy viselnétek, ha elveszítenétek és ezt mindenki tudná. Az emberek szeretik a fájdalmukat megtartani és bekuckózni vele és csak szűkebb környezetükkel megosztani. Én nem ez a típus vagyok. Pontosabban nem zavar, ha tudják rólam, hogy nehézségekkel küzdök épp. Így mi elmondtuk az elejétől - nekünk lombikunk volt, így a beültetéstől tudott róla a szűkebb és tágabb baráti társaság/család is. Benne volt a pakliban, hogy nem sikerül vagy bármi. Hál istennek eddig minden nagyon jól alakul. 27 hetes a kiscsaj :)
2019. dec. 12. 18:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. 6 hetesen minden oke volt, 8 hetesen bevéreztem. Csoda, hogy itt van.
2019. dec. 12. 19:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkétszer úgy voltam vele, hogy 12 hét előtt csak az tudta akinek azt is elmondtam volna ha baj van. Mindkétszer volt is, de inkább velem (pl hormonprobléma) és nem a babàval.
2019. dec. 12. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!